Переможцем футбольного турніру стала «Сольва» із Лисянки

Переможцем футбольного турніру стала «Сольва» із Лисянки

Протягом трьох вік-ендів на майданчику зі штучним покриттям стадіону «Колос» у районному центрі тривав турнір по міні-футболу пам’яті Героїв Катеринопільщини, які загинули під час бойових дій в зоні АТО.

Дванадцять команд, які представляли не тільки Катеринопільський район, а й Звенигородку, Лисянку та Ватутіне, змагалися за право називатися найкращими. Минулої суботи відбулися чвертьфінальні та півфінальні зустрічі, в результаті яких стали відомі колективи, що мали зійтися у герці за призові місця.

Переможцем футбольного турніру стала «Сольва» із Лисянки
Переможцем футбольного турніру стала «Сольва» із Лисянки

І вже наступного дня у неділю, 22 лютого, вболівальники могли насолодитися справжнім видовищем у виконанні спортсменів команд «Новоселиця» (Катеринопільський район) та «Старт» (Звенигородка), які змагалися за бронзові нагороди. Представники Катеринопільщини досить швидко вийшли вперед, реалізувавши одну із перших своїх атак. Але потім їхні суперники не тільки змогли зрівняти рахунок, але і зробити заявку на перемогу в цьому протистоянні 3 : 1. Але це не знітило гравців новоселицької команди і вони зуміли відігратися 3 : 3. Тож долю третього місця вирішувала серія післяматчевих пенальті. І тут з найкращого боку себе зарекомендував голкіпер «Новоселиці» Володимир Корначук, який зумів відбити три шестиметрові штрафні удари.

Справжнім бенефісом В. Головченка став фінальний матч турніру, в якому зустрілися «Сольва» (Лисянка) та «Шахтар» (Ватутіне). Вже у першій атаці своєї команди Володимир не дав жодного шансу воротарю гірників. Забігаючи наперед, скажу, що він ще не раз змушував голкіпера «Шахтаря» витягувати м’яча із сітки власних воріт. Ватутінці намагалися переломити гру і це їм майже вдалося, коли рахунок став 4 : 3 на користь лисянських футболістів. Але два голи В.Головченка наприкінці другого тайму розставили все остаточно по своїх місцях у цьому напруженому, сповненому боротьби, поєдинку двох гідних один одного суперників. Фінальний свисток судді зафіксував перемогу «Сольви» над «Шахтарем» 6 :3.
Звертаючись до учасників турніру, заступник голови райдержадміністрації Ірина Міненко зазначила, що в дні, коли тривав турнір пам’яті Героїв Катеринопільщини, загиблих в АТО, район втратив на Сході України ще одного свого захисника — Віталія Чумака. Важко усвідомлювати, що згоріло ще одне молоде життя. Але такий турнір — це данина пам’яті нашим землякам.

Переможцем футбольного турніру стала «Сольва» із Лисянки

— Сьогодні перемогла команда Лисянки, а, отже, про наших воїнів, їхній героїзм при захисті України знатимуть і в цьому районі, — сказала вона.
Голова громадської організації «Об’єднання територіальних громад Катеринопільщини» Олександр Коваленко подякував організаторам турніру на честь воїнів, полеглих в АТО, командам-учасницям, і запевнив, що кошти, внесені командами за участь у змаганнях, будуть використані для потреб українських військовиків.
Кращим воротарем турніру став Володимир Корначук із команди «Новоселиця», кращим бомбардиром — Вадим Чорний («Старт», Звенигородка), кращим гравцем — Володимир Головченко («Сольва», Лисянка).
Команді «Сольва» було вручено Кубок турніру, пам’ятні медалі та грошову премію. За одноголосним рішенням лисянських гравців ці кошти також передано на потреби воїнів АТО. Призери турніру також отримали в нагороду пам’ятні медалі.

Василь Ходзіцький

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x