В Умані фахівці міркували над цьогорічною посівною

В Умані фахівці міркували над цьогорічною посівною

В Уманському національному університеті садівництва відбувся регіональний науково-практичний семінар для сільськогосподарських товаровиробників. Фахівці протягом кількох годин обговорювали особливості проведення весняно-польових робіт та формування оптимальної структури посівних площ сільськогосподарських культур у Черкаській області в умовах 2015 року. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

На семінар з’їхалося понад 150 фахівців, зокрема, з Уманського, Христинівського, Маньківського, Монастирищенського, Жашківського та Тальнівського районів. Узяли участь у семінарі й директор та головні спеціалісти департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, начальники та фахівці управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники структурних підрозділів АПК області, територіальних органів міністерств і відомств, представники науки, фермери, головні агрономи та спеціалісти господарств.

Фахівці надали консультації щодо оформлення кредитів, стосовно змін в податковому законодавстві у сфері сільського господарства та нововведень у земельному законодавстві.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігоря Колодки, у зв’язку з економічною ситуацією в Україні виникають певні труднощі в організації посівної кампанії.
– Попри все маємо цьогорічну посівну провести організовано та якісно, – каже Ігор Колодка.

Варто зазначити, що під час проведення семінару у вестибюлі 4 корпусу університету працювала виставка, де різні компанії мали можливість надати товаровиробникам комерційні пропозиції для купівлі насіння, гібридів, добрив, засобів захисту рослин та сільськогосподарської техніки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x