У Черкасах спіймали карткового шахрая

У Черкасах спіймали карткового шахрая

Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Черкаській області викрили незаконну діяльність 20-річного черкащанина, який, втрутившись у роботу автоматизованих систем приватної фінансової установи, знімав із кредитних карток громадян гроші. Зловмисника затримано, відносно нього відкрито ряд кримінальних проваджень. Про це «Нова Доба» дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До працівників міліції почали звертатися громадяни зі схожими заявами про зникнення грошей. Потерпілі розповідали, що невідома особа в них викрала мобільний телефон, а через деякий час з їхніх банківських рахунків зникли кошти. Загальна сума збитків становила близько 5 000 гривень.

Провівши ряд оперативних заходів, працівники міліції дізналися, що кошти з карток заявників перераховувалися на карткові рахунки інших осіб, звідки в подальшому були зняті. Завдяки проведеній роботі оперативникам удалося встановити їхніх власників і поговорити з ними. Як з’ясувалося, у цих громадян є спільний знайомий, котрий під приводом різних причин у кожного з них позичив платіжну банківську картку для тимчасового користування.

Оперативники застали молодика за місцем проживання та запросили до Придніпровського райвідділу, де продемонстрували підозрюваному зібрану доказову базу, яка підтверджувала його безпосередню участь у присвоєнні чужих коштів. Розуміючи, що його викрито, хлопець у всьому зізнався. Розповів, що знайомі давали йому сім-карти з викрадених мобільних телефонів потерпілих, завдяки яким він дізнався номери їхніх карткових рахунків. Провівши ряд маніпуляцій із застосуванням комп’ютерної техніки, кількома частинами переводив чужі кошти на рахунки товаришів і знімав.
Під час здійснення санкціонованого обшуку домоволодіння зловмисника, правоохоронці виявили та вилучили його персональний комп’ютер, через який він здійснював махінації, картки, які він узяв у знайомих, та сім-карти операторів мобільного зв’язку потерпілих, які підтверджують його злочинну діяльність.
Наразі за даними фактами відкрито ряд кримінальних проваджень за частиною 3 статті 190 (Шахрайство), частиною 1 та 2 статті 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), частиною 1 та 2 статті 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп\’ютерів), автоматизованих систем, комп\’ютерних мереж чи мереж електрозв\’язку) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x