Україні радять перенести довибори у проблемних округах

Україні радять перенести довибори у проблемних округах

В умовах гострої політичної кризи в Україні дату довиборів народних депутатів у 5 проблемних округах слід перенести на більш пізній час. Таку думку висловив директор Міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS-EMO Олександр Бедрицький.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі організації.

– Проведення виборів в умовах гострої політичної кризи і прямого протистояння політичних опонентів ставить під питання можливість безперешкодного волевиявлення виборців. Проведення виборів у цих умовах не тільки не відображає реальних уподобань громадян, а й може використовуватися для подальшої дестабілізації обстановки в країні… Коли залишаються невирішеними питання нормального функціонування основних державних інститутів, проведення довиборів у п’яти проблемних округах здається нам таким, що не відповідає основним демократичним принципам. На наш погляд, було б доцільним перенести дату виборів на більш пізній час з урахуванням можливих угод між опозицією і владою на Україні, – сказав Бедрицький.

У свою чергу головний науковий консультант CIS-EMO Станіслав Бишок відзначив, що місія не припиняла роботу в Україні після виборів 2012 року, тому що не вважала їх завершеними, і закликала до швидкого призначення довиборів у проблемних округах. «Проте в даний час вони навряд чи повністю відповідатимуть міжнародним нормам. У критеріях ОБСЄ чітко наголошується на «проведенні політичних кампаній в умовах свободи і чесності», а також за відсутності насильства», – сказав він.

Старший експерт CIS-EMO Володимир Артеменко висловив стурбованість проблемами при формуванні дільничних виборчих комісій, невиправдано частою зміною голів, їхніх заступників і секретарів, а також наявністю технічних кандидатів-дублерів.
Крім того, за словами експерта, неповною мірою здійснюється інформування виборців про місце і час голосування на виборчій дільниці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x