Тільки діалог є реальним шляхом до компромісу в теперішній ситуації

В умовах складної політичної ситуації тільки діалог між владою, учасниками майданів та опозицією зможе заспокоїти суспільство і допомогти знайти компроміс.

У політичній ситуації, що склалася, тільки діалог може привести до успіху. І краще поганий мир, ніж хороша війна. Потрібен діалог зі студентами, з опозицією і з владою. Це призведе до успіху, тому що український народ – єдиний народ. І ми повинні виробити спільний компроміс, Якщо в Києві відбувається мирна акція, то вона має проходити в межах Майдану Незалежності. Блокувати державні установи та порушувати їх режим роботи у демократичному світі ніхто не давав права.

За останні декілька тижнів були озвучені кілька ультиматумів, які суперечать один одному. Спочатку – до Вільнюського саміту – це були вимоги звільнити Юлію Тимошенко. Потім вони змінилися вимогою будь-що, навіть, уже без вирішення питання Юлії Тимошенко, підписати Угоду про асоціацію. Потім почали лунати заклики до зміни констутуційного ладу та відставки Уряду без будь-яких пропозицій, на кого змінити Уряд, на який курс. Фактично ж за всіма цими вимогами криється цинічне бажання будь-що підтримувати в суспільстві градус протистояння, щоб отримати з цього політичні дівиденди. Очевидним висновком є те, що опозиція шукає нових шляхів загострення конфлікту і робить усе, щоб перетворити всі події на політичне шоу.

Впевнений, компроміс буде знайдений. На мою думку, вагомим кроком для цього стала вчорашня зустріч Віктора Януковича з трьома попередниками – Президентами України. Зустріч була присвячена в першу чергу пошуку способів врегулювання конфлікту і громадянських протестів, спровокованих розгоном Євромайдану в ніч на 30 листопада, і обговоренню стратегії розвитку держави.

Питання тільки в тому, чи криза з кожним днем буде поглиблюватися, чи в усіх, хто закликає до протесту, вистачить мудрості розпочати діалог. Адже радикалізація настроїв відкидає країну в її розвитку далеко назад. Але головним чинником має бути здоровий глузд. І влада запрошує до переговорів і опозиціонерів, і представників громадянського суспільства, аби спонукати тих, хто не хоче йти на компроміс, зробити крок назустріч громадському спокою в країні. Іншого шляху немає, адже в світовій історії не було прикладів знайдення компромісу в бійках і протистояннях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x