Черкаські таксисти з понеділка планують страйк

Черкаські таксисти з понеділка планують страйк

Близько року тому вартість посадки на таксі в Черкасах встановили на рівні 15 гривень, а кілометру – 2,7. За словами директорів одного із товариств, які надають послуги таксі в Черкасах, ще на той час, щоб відпрацювати собівартість послуги, посадка мала коштувати 20 гривень, а кілометр – понад 4. І все це за умови, що замовлення виконуватимуть на «Ланосі», який працює на газі. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті vikka.ua

До цього часу тарифи на проїзд не піднімали, хоча, як зізнається директор, над цим питанням починають замислюватися. Якщо подорожчання й буде, то зовсім незначне.

Однак поки навіть домовитися про однаковий тариф між директорами ніяк не вдається. На місцевому ж ринку близько 30 фірм, які надають послуги таксі.

«З понеділка таксисти-перевізники хочуть почати акцію протесту проти директорів. Адже ми працюємо у збиток. Усе це робитиметься з метою, щоб директори почали якось діяти, а не показувати свій характер», – говорить директор однієї з фірм таксі Анатолій Кулик.

За його словами, справа не лише в тарифі.

«Не низький, не високий і не тариф узагалі є основою роботи таксі. Людина ж телефонує, щоб отримати послугу. Коли вона її не отримає, то це вже б’є по карману директорів», – зазначає Анатолій Борисович.

Він наголошує, що саме на це робиться наголос у страйку. Та чи він відбудеться, ще невідомо, адже навіть серед водіїв-таксистів не має згоди.

«Багато хто просто не розуміє, не вміє прораховувати. Він бачить замовлення, бере його, везе людей за 20-30 гривень при тому, що мінімальна ціна на бензин 26-27 гривень. На це замовлення він витрачає 1 літру палива. Тобто з цього він нічого не заробив, а ще й має віддати відсоток за замовлення директору», – наголошує директор одного з місцевих таксі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x