У Черкасах не виконано 12 рішень судів про застосування адміністративного арешту

У Черкасах не виконано 12 рішень судів про застосування адміністративного арешту

Органами прокуратури області перевірено стан додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення щодо застосування до правопорушників адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Так, встановлено, що територіальними органами внутрішніх справ області допускають порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про міліцію» в частині виконання адміністративного стягнення у виді адміністративного арешту, а саме: не забезпечується виконання постанов суду у справах вказаної категорії.

З’ясовано, що Придніпровським та Соснівським райвідділами міліції міста Черкаси не виконано 12 рішень судів про застосування адміністративного арешту щодо осіб, винних у вчиненні адміністративних правопорушень. З метою усунення вказаних порушень законодавства прокуратурою міста Черкаси на адресу керівників вказаних територіальних органів внутрішніх справ області внесено акти реагування.

Аналогічні порушення виявлені в діяльності керівників ще 8 районних відділів міліції області, в результаті чого 54 правопорушники не відбули адміністративне стягнення. На усунення зазначених порушень міжміськрайпрокурорами внесено 11 актів прокурорського реагування.
Робота на вказаному напрямку триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x