У черкаському дитсадочку – спалах кишкової інфекції

У черкаському дитсадочку – спалах кишкової інфекції

У період з 24.02 до 25.02.2015 року в комунальне некомерційне підприємство «Черкаська міська інфекційна лікарня» Черкаської міської Ради госпіталізовано 3 дитини, які відвідували дитячий навчально-виховний заклад (ясла-садок) комбінованого типу № 81 «Незабудка», м. Черкаси, вул. Благовісна, 272, з клінічними ознаками гострої кишкової інфекції, попередній діагноз: гострий гастроентероколіт невстановленої етіології, середньої важкості.
Про це «Нова Доба» дізналася в Держсанепідслужбі в Черкаській обалсті.

Фахівцями держсанепідслужби, з метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації, проведено санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчально-виховного закладу № 81 з комплексом відповідних лабораторних досліджень (зразки харчової продукції, змиви з об’єктів довкілля на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору) та лабораторні обстеження працівників даного закладу і контактних осіб.

Встановлено медичне спостереження за працівниками закладу та контактними дітьми.

За результами лабораторних обстежень у всіх хворих дітей виявлено ротавіруси.

Фахівці санепідслужби області продовжують здійснювати комплекс необхідних санітарно-профілактичних заходів. Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x