Завдяки втручанню Михайла Поплавського у «Фрезеніуса» з’явився шанс

Завдяки втручанню Михайла Поплавського у «Фрезеніуса» з’явився шанс

Німецька клініка ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» працює в Черкасах з 2009 року. Але з часу відкриття клініки тривають дискусії з обласною владою щодо фінансування, а в підсумку – борг у 8 млн гривень за 2013 рік, ще є борг за 2011 рік. У теперішньому становищі центр – під загрозою припинити своє існування, а його хворі залишаться без єдиної надії на життя.
– Куди вже ми тільки не звертались – і до обласної, і до міської ради, – розповідає Ольга Дмитрівна, одна з пацієнток клініки, що із кількома іншими хворими створила громадську організацію «Відродження життя». – Замість того, щоб ухвалити обласну програму фінансування процедури діалізу, обласна влада розкидала всіх хворих на місцеві бюджети. А для них це непідйомні суми. Уже майже впавши у відчай, ми вирішили просити допомоги у всіх, хто небайдужий до тяжкохворих пацієнтів нашого закладу. Знали б ви, наскільки ми зраділи, коли на наше звернення одразу відгукнувся Михайло Михайлович Поплавський.
– Це питання має громадський резонанс. Здоров’я – це основа суспільства. Дайте мені звернення від пацієнтів, і я завтра ж поїду в Київ у Міністерство охорони здоров’я, адже це питання треба вирішити неодмінно. На кону стоять людські життя. Я зроблю усе, що від мене залежить, щоб вирішити цю проблему.
У супроводі головного лікаря Михайло Поплавський оглянув заклад. Піднявся на другий поверх, де пацієнти проходять процедуру гемодіалізу, підбадьорив кожного й пообіцяв, що обов’язково їм допоможе.
Після зустрічі у всіх хворих помітно покращився настрій, і далі почалося бурхливе обговорення того, як їм пощастило, що саме Михайло Михайлович відгукнувся на поміч, тепер у них точно є шанс на порятунок. Після ряду зустрічей у Міністерстві охорони здоров’я та Міністерстві фінансів, вирішено, що в бюджет 2014 буде закладено фінансування для закладу.

Політична агітація

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x