Черкаським дітям замало рухливих занять, їхнім батькам – безкоштовних гуртків

Черкаським дітям замало рухливих занять, їхнім батькам – безкоштовних гуртків

Анонімні опитування учнів позашкільних закладів та їх батьків провели активісти фундації «Паритет». Про результати «Нова Доба» дізналася у Департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Результати анкетування дітей показали: їм бракує рухливих занять, спортивних секцій. Не вистачає різноманіття¬ – зокрема, опитувані бажали, щоб в місті для них були: серфінг, тир, хокей, лижний спорт, кінний спорт, екстремальні види спорту, регбі, фігурне катання, кудо, великий теніс, американські танці, бобслей, картинг, східні єдиноборства, брейк-денс. Також говорили про створення відділів в районах Клубу юних моряків, гуртків зі спортивного орієнтування, боксу, плавання, фехтування, шахів, веслування, велоспорту, баскетболу, гімнастики, бальних танців.

Серед мистецьких позашкільних занять, якими хотіли б займатися, назвивали: хенд-мейд, кулінарію, літературні, театральні гуртки, художні школи, гончарство. З освітнього напрямку підлітків цікавить розвиток індивідуальності, англійська та китайська мови, медичні та військові курси, дебатні клуби, гуртки професійного спрямування, журналістики, астрономічний гурток.

«Варто усвідомлювати, що результати опитування показують виключно думки і пропозиції тієї тисячі осіб, яких ми опитали, і це далеко не повна картина потреб черкасців у позашкільній освіті. Зате ці результати показують, що думкою учнів не можна нехтувати» – коментує керівник проекту Сергій Слинько.

Батьки ж однією з головних потреб називали безоплатність гуртків, бо розвивати дитину у кількох напрямах одразу не завжди вистачає коштів. За державний кошт просили зробити школи танців, спортивні гуртки, літні табори для дітей з неповних сімей. Не вистачає спортивних гуртків для хлопців, а їм дуже важливо спрямовувати свою енергію. Серед таких спортивних гуртків – скейтборд, велосипеди, фехтування, фігурне катання, плавання, футбол, хоккей, регбі, спортивна та художня гімнастика, настільний теніс, легка атлетика. Називали батьки і оригінальні для Черкас напрямки: альпінізм, мореплавство, кінний спорт, кікбоксинг, регбі, тир.

Мистецька сфера позашкільної освіти потребує, на думку батьків, збільшення занять з бальних та грецьких танців, гончарства, кулінарії, художніх шкіл, театральних гуртків. Освітня сфера – занять з лігнвістики, психології, логопедії.
Проект координує Черкаська обласна благодійна фундація «Паритет» у співпраці з Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та департаментом фінансової політики. Проект здійснено за фінансової підтримки Фундації ПАУСІ, Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x