При гіпертонії допоможуть природні адаптогени

При гіпертонії допоможуть природні адаптогени

«Чула якось у тролейбусі, як жіночки обговорювали тему лікування гіпертонії та холециститу народними методами. Мовляв, лікар порадив природні адаптогени. Підкажіть, будь ласка, що це таке?»
Віра Тимошенко, Черкаси

Володимир Казмірук, головний позаштатний терапевт Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА:

– Організм людини пристосовується до будь-яких погодних викликів. Проте ті люди, які фізично треновані, пристосовуються краще. Інші ж різко реагують на зміни в природі (різкі перепади температури, вологості, атмосферного тиску). Таких людей називають метеозалежними.

Їм потрібно використовувати природні адаптогени – цілющі властивості природи. Це лікарські засоби, що полегшують адаптацію (пристосування) організму до різних несприятливих впливів. Вони здатні попередити захворювання або сприяти більш легкому його протіканню. Не будучи ліками від якоїсь конкретної хвороби, вони можуть допомогти при багатьох недугах. Сюди належать препарати рослинного походження – настоянки та рідкі екстракти з женьшеню, радіоли рожевої, ехінацеї, лимонника китайського, а також препарати тваринного походження – із аквабіонтів (розповсюджені в морях, океанах).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x