Пройти тестування на ВІЛ та отримати консультацію зможуть черкаські працівники і студенти

Пройти тестування на ВІЛ та отримати консультацію зможуть черкаські працівники і студенти

Вільний та безоплатний доступ до тестування на ВІЛ матимуть працівники трьох підприємств та студенти трьох навчальних закладів Черкащини. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Відкриття пілотного проекту Міжнародної організації праці «Добровільне консультування і тестування на ВІЛ для працівників» відбулося сьогодні у Будинку Профспілок. Проект триватиме протягом 2015 року на Черкащині. Його мета – підвищити рівень обізнаності з питань ВІЛ/СНІД серед працездатного населення і молоді.

Координатор Міжнародної організації праці в Україні Савчук Сергій повідомив: «безкоштовно та анонімно перевірити себе та отримати консультацію зможуть працівники ПАТ «Азот», Черкаської ТЕЦ, кондитерської фабрики «Меркурій» та студенти ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу ім. Тараса Шевченка та Черкаського Медичного Коледжу. Список є відкритим, тож інші підприємства та організації можуть долучитися». У разі виявлення в людини інфекції, їй безвідкладно нададуть доступ до лікування та необхідну підтримку.

Проблема ВІЛ-інфекції, це проблема, на жаль, в першу чергу молодого населення. За словами Наталії Нізової, директора Державної установи «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров’я України», особливо швидко зростає кількість випадків зараження серед молоді віком 15-24 роки. Серед усіх ВІЛ-інфікованих області половина (54 %) – люди працездатного віку від 25 до 49 років. Саме тому до участі залучили підприємства та навчальні заклади.

Черкащину обрали з огляду на зростання кількості випадків зараження. Головний лікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Петро Шевченко повідомив: «Станом на початок 2015 року на обліку в області перебуває 3 121 ВІЛ-інфікована людина. Порівняно із статистикою за 2013 рік, у 2014 зафіксовано у півтора рази більше випадків зараження».

Як зазначила Наталія Нізова, Черкащина демонструє ефективний приклад співпраці владних та неурядових організацій, і це стало ще одним аргументом на користь проведення проекту саме в цьому регіоні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x