На черкаських студентів чекають польські виші

На черкаських студентів чекають польські виші

Польсько-український центр «Univesity.Study.Businness» готовий надавати усіляку підтримку тим абітурієнтам з України, які виявлять бажання навчатися в Польщі. Тут допоможуть вибрати виш відповідно до вподобань абітурієнта, розкажуть про можливості кожного навчального закладу, допоможуть адаптуватися до умов проживання в гуртожитках і багато іншого.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Наприкінці минулого року представники Центру брали участь у столичній виставці «Освіта за кордоном». Це переконало їх у тому, що попит на освіту в європейських країнах в Україні є, а от інформації про це бракує.

– Часто українці думають, що це складно, дорого, нереально… Насправді цілком реально. І багато мешканців Західної України переконалися в цьому. Але в центральних, південних, східних регіонах поки що про це чули одиниці, – говорить керівник проекту в Україні Алла Савченко. – По вартості це теж не дорожче навчання в самій Україні: від 800 до 2,5 тисяч євро на рік. До того ж польські виші не цікавлять результати ЗНО та екзаменів – лише атестат про закінчення загальноосвітньої школи.

За словами пані Савченко, незнання польської мови також не перешкода: за місяць перед початком навчання майбутнього студента навчать мови безкоштовно (оплачувати доведеться лише проживання). Більше того, багато ВНЗ викладають англійською мовою та навіть готові формувати групи українських студентів і вчити їх рідною мовою!

Цього навчального року польські виші очікують до 25 тисяч українських студентів.
– На це є підстави: за 2013 рік до наших навчальних закладів вступили 9 620 українських студентів, торік – майже 15 тисяч. А у 2009 році їх було всього 2 800, – наводить статистику Едвард Хелон, керівник Польсько-українського центру «Univesity.Study.Businness». – Найбільш популярними серед українців є гуманітарні та економічні спеціальності: 25-30 % студентів вибирають саме їх. Вступають також на інформаційні технології, туризм і ресторанний бізнес і міжнародне право та бізнес.

Найбільшим плюсом отримання вищої освіти в Польщі для нашої молоді є те, що усі дипломи тих вишів, які співпрацюють з Центром (а це в переважній більшості державні заклади) мають статус таких, що визнаються в усіх країнах Європи. Неабиякі шанси з’являються і в працевлаштуванні за кордоном.
– Українські студенти, за нашими спостереженнями, – дуже амбіційні, дуже активні, знають, чого хочуть і прагнуть реалізуватися в усіх можливих сферах. Тому у польських вишах їм раді, – підкреслює пані Савченко.

Черкащанам же взагалі пощастило: відтепер тут працюватиме представник Центру Юлія Воєвода, до якої можна зателефонувати за номерами 63-99-52 та 63-48-25. Поспішайте: вступна кампанія в польських вишах стартувала 1 березня.

На фото: учень Першої гімназії м. Черкаси Іван Лементовський скористався нагодою особисто поспілкуватися з паном Хелоном та Аллою Савченко, тож тепер його мрія навчатися в Польщі цілком може здійснитися.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x