У Чорнобаї відбувся турнір «Футбол скликає друзів»

У Чорнобаї відбувся турнір «Футбол скликає друзів»

Щороку цей турнір на кубок Петра Душейка збирає ентузіастів улюбленої гри з кількох куточків Черкащини й не тільки. Цього разу, приміром, участь у святі футболу на чорнобаївській землі взяли 6 команд: з самого Чорнобаю – команда «Сладосвіт», з сусідньої Золотоноші – «Профіспорт», з Драбова – «Фаворит», дві команди з сіл району – з Васютинців та Старого Ковраю і команда-гість з м. Бровари «Айрон-трейд».
Цьогорічний турнір з міні-футболу – чотирнадцятий за рахунком.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
У Чорнобаї відбувся турнір «Футбол скликає друзів»
– Цей турнір започаткований у 2002 році. Тоді його започаткував, моєї згоди не питаючи, заступник головного редактора газети «Український футбол» Микола Моторний, до якого приєдналися селищний голова Чорнобаю, нині покійний Григорій Злидар, представники Федерації футболу, журналісти «Молоді України», – говорить Петро Душейко, почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» про турнір, названий його іменем. – Мені притаманна характерна риса, що відрізняє мене від інших людей – стабільність. Наприклад, номера телефону свого не міняв ніколи. Раз уже започаткували турнір – значить, він має жити. Для себе називаю його саме «Футбол скликає друзів», бо людям, окрім хліба насущного, з яким є сьогодні проблеми, потрібно ще й щось для душі. Спорт – це і для душі, і для здоров’я, і для виховання підростаючого покоління. Тому цей турнір продовжує проводитись. Можливо, й востаннє, бо якщо в країні таке відбувається, то може бути не до футболу й не турнірів. А з іншого боку, війна війною, а життя зупинити не можна.
У Чорнобаї відбувся турнір «Футбол скликає друзів»
Спортсмени цілком підтримують таку думку, сподіваючись, що турнір триватиме завжди. Один з ветеранів чорнобаївського футболу, Віталій Шепель, колишній капітан футбольного клубу «Чорнобай» вважає:
– У такий нелегкий час приїхати сюди – вже задоволення, поспілкуватися, набратися позитивних емоцій. Кожен до того ж хоче перемогти в цьому турнірі. Я з перших років беру участь в цьому турнірі, і знаю, що у всіх гравців саме таке ставлення – гріх не взяти в ньому участь і хоч би раз не перемогти.
У Чорнобаї відбувся турнір «Футбол скликає друзів»
Цього разу перемогли господарі – чорнобаївська команда «Сладосвіт». Гості з Броварів посіли друге місце, а золотонісці – третє. Четверте вибороли футболісти з Старого Ковраю, на п’ятому опинився драбівський «Фаворит», а васютинці – на шостому. Команди-переможці отримали медалі, грамоти і грошові винагороди, крім того, відзначили й кращих гравців кожної команди.

У Чорнобаї відбувся турнір «Футбол скликає друзів»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x