Найуспішніші черкаські спортсменки

Найуспішніші черкаські спортсменки

Нещодавно в обласному центрі пройшло яскраве свято «Спортивне сузір’я», яке організувало управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА спільно з обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». На заході відзначили та нагородили видатних спортсменів, тренерів, працівників фізичної культури й спорту.

З нагоди жіночого свята «Нова Доба» вирішила розповісти про талановитих жінок, яких віншували на «Спортивному сузір’ї». Їм вдається досягати успіху в найпрестижніших першостях, представляючи наш регіон у світі.
Найуспішніші черкаські спортсменки
Оксана Оробець (номінація: «Краща спортсменка з неолімпійських видів спорту»)
З шести років дівчина активно за¬ймалася хореографією. Після школи вступила до Черкаського національного університету ім. Хмельницького на філологічний факультет. У фітнес потрапила в 13 років завдяки мамі – тренеру збірної України з дитячого фітнесу. Чудові природні дані та наполеглива робота над собою допомогли Оксані стати чемпіонкою Кубку України серед юніорів.
Зараз дівчина продовжує виступати на турнірах з бодібілдингу й бодіфітнесу, викладає хіп-хоп, працює персональним тренером і тренером з дитячого фітнесу, ставить танцювальні шоу.
Досягнення:
Оксана – дворазова чемпіонка світу з фітнесу, срібний призер «Arnold Classic Europe», бронзовий призер чемпіонату світу, срібний призер чемпіонату Європи, триразова чемпіонка України. Танцівниця міжнародного класу, дев’ятиразова чемпіонка України з сучасних танців, майстер спорту України.
Найуспішніші черкаські спортсменки

Марина Мальована («Краща спортсменка з олімпійських видів спорту»)

У свої 19 років уродженка Чигирина Марина Мальована вже майстер спорту України з боксу, перший номер збірної України з боксу. Не жіночим видом спорту дівчина займається з 2001 року, тренує Марину її тато – Андрій Мальований.
Досягнення:
Чемпіонка Європи з боксу (м. Сангате, Франція, 2010 р.), бронзова призерка чемпіонату світу з боксу (м. Анталія, Туреччина, 2011 р.), срібна призерка чемпіонату Європи з боксу (м. Оренбург, Росія, 2011 р.), срібна призерка чемпіонату Європи з боксу (м. Владиславово, Польша, 2012 р.), 5 місце чемпіонату світу з боксу (м. Албена, Болгарія, 2013 р.). Дійшла до 1/8 фіналу чемпіонату світу в Південній Кореї у 2014 році.
Найуспішніші черкаські спортсменки
Антоніна Оробець
Заслужений тренер України, почесний працівник фізичної культури та спорту, суддя міжнародної категорії. Серед її вихованців – багаторазові чемпіони та призери чемпіонатів світу, чемпіонатів Європи з фітнесу – Оксана та Максим Оробці.

За період тренерської кар’єри підготувала 20 чемпіонів та 27 призерів чемпіонату України з фітнесу. Під керівництвом Антоніни Лев¬-ківни 8 разів збірна команда області зі спортивної аеробіки ставала чемпіонами України. Неодноразово її вихованці ставали чемпіонами та призерами чемпіонатів України із сучасного танцю. Також пані Антоніна підготувала двох чемпіонів світу з сучасного танцю – Ірину Марчук та Богдану Чорну.
Антоніна Оробець – ініціатор та директор відкритого фітнес-фестивалю «Різдвяні канікули», які проводяться в Черкасах з 2000 року.
Найуспішніші черкаські спортсменки
Людмила Шкалікова («Краща федерація» – Черкаська обласна федерація фехтування)
Народилася відома черкаська фехтувальниця в Тальному. Виховувалась у родині військового. З фехтуванням Людмила Шкалікова познайомилась, коли переїхала з родиною до Черкас. Освоївши фехтувальне мистецтво, майстриня рапіри Людмила Шкаліова неодноразово захищала честь нашої держави на змаганнях різноманітного рангу. У 1985 році спортсменка Шкалікова завершила кар’єру фехтувальниці, а вже наступного року почала займатися тренерською діяльністю. Віддана улюбленому виду спорту, своїм учням вона говорить: «Фехтування розвиває безліч якостей: швидкість мислення, реакцію, вміння швидко приймати рішення. Це вид спорту, який вчить життю. Фехтування – це шахи на ногах».

Нині пані Людмила – голова обласної Федерації фехтування Черкаської області, заслужений тренер України, майстер спорту України з фехтування. Серед її вихованців – майстер спорту України міжнародного класу з фехтування, багаторазовий призер чемпіонату світу, Європи, міжнародних змагань – Сергій Шкаліков. Майстер спорту України з фехтування, чемпіон світу та Європи серед юніорів, багаторазовий чемпіон України – Антон Кукса. Майстер спорту України з фехтування, срібна призерка чемпіонату світу серед юнаків – Марина Семенько.
Також майстри спорту України з фехтування, срібні призери чемпіонату Європи, багаторазові чемпіони України – Нікіта Нікіткін, Рустам Мамедов, Андрій Трінкаль, Іван Бомко, Роман Сидоренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x