Понад 500 тисяч гривень виділила Уманщина матеріальної допомоги учасникам АТО та їх родинам

Понад 500 тисяч гривень виділила Уманщина матеріальної допомоги учасникам АТО та їх родинам

Адресну матеріальну допомогу на Уманщині вже отримали 60 учасників АТО та члени їх родин.

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

«Сьогодні ми всі в боргу перед нашими захисниками та повинні всіляко підтримувати та допомагати їм та їхнім сім\’ям. Кожну хвилину ризикуючи життям, наші хлопці відстоюють найдорожче що у нас українців є – Свободу та Незалежнісь. Тому всі ми повинні об’єднатися, аби допомогти і подбати про них та про їх батьків, дружин і дітей», – сказавголова райдержадміністрації Ярослав Скус.

Варто зазначити, щоза ініціативи голови райдержадміністрації Ярослава Скуса та голови райради Олександра Дячука в Уманському районі розпочато надання допомоги сім’ям, чоловіки яких сьогодні захищають територіальну цілісність України. Так, керівники району разом із фермерами, такими як: Володимир Мальченко ТОВ «Прометей» (с. Аполянка), Василь Чекаленко ТОВ «Берестівець» (с. Берестівець), Анатолій Матерянський ТОВ «Дубова» (с. Дубова), Сергій Войченко СВК «Родниківка» (с. Родниківка), Руслан Бойко «Орієнтир Агро Б» (с. Іванівка) – допомогли сім’ям учасників АТО продуктами.

Так, загальна сума допомоги з районного бюджету для учасників АТО та їх сімей склала 300 тисяч гривень. зокрема:

– надана одноразова матеріальна допомога 8 пораненим на лікування на загальну суму 210 тис. грн., та 2 учасникам АТО по 1 тис. грн., у яких сталося нервове перевантаженняна лікування та реабілітацію;

– виплачено матеріальну допомогу батькам загиблого в зоні АТО Володимира Рижака в сумі 30 тис. грн.;

– надано пільги на житлово-комунальні послуги 43 учасникам АТО та їх сім’ям на загальну суму 11,1 тис. грн., та виплачено компенсацію на придбання твердого палива та скрапленого газу 6 сім’ям учасників АТО на загальну суму 6,7 тис. грн.;

Допомагає учасникам АТО і Рада сільськогосподарських товаровиробників Уманського району, яка надала матеріальну допомогу 5 пораненим в зоні АТО на загальну суму 90 тис. грн.та сім’ї загиблого учасника АТО Анатолія Поліщука в сумі 10 тис. грн.

А за рахунок коштів обласного бюджету було виплачено одноразову матеріальну допомогу у розмірі 50,0 тис. грн. матері загиблого в ході анти терористичної операції в східних регіонах України Володимира Рижака.

Окрім того, у навчальних закладах району харчуються 31 дитина із сімейпереміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції та8 дітей із сімей учасників антитерористичної операції жителів Уманського району. Загальна сума витрат на харчування становить 34,6 тис. грн.

Уманщина виділила матеріальну допомогу учасникам АТО та їх родинам на суму понад 500 тис. грн.
Довідка:

З метою поліпшення соціальної захищеності учасників антитерористичної операції в східних регіонах України та їх сімей, сімей загиблих (померлих) в ході проведення антитерористичної операції, які проживають на території району, районною комплексною програмою «Турбота» на 2014-2020 роки передбачено надання одноразової матеріальної допомоги на лікування та реабілітацію особам, які були поранені у зоні проведення антитерористичної операціївідповідно за ступенем тяжкості травми (тяжкі – 30,0 тис. грн., легкі – 20,0 тис. грн.).

Також, 30 тис. грн. одноразової матеріальної допомоги надається одному із членів сім’ї загиблого в ході проведення АТО в східних регіонах України,які проживають на території Уманського району. Районною програмою передбачено і 100% оплату житлово-комунальних послуг (електроенергія, газопостачання, водопостачання та водовідведення), оплату на придбання твердого палива і скрапленого газу, відповідно до соціальних норм споживання. Крім того, надаються пільги готівкоюдля організації харчування у навчальних закладах районуучнів із сімей учасників антитерористичної операції жителів Уманського району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x