Основними користувачами рибогосподарських водоймищ у Черкаській області є: рибопромислові, сільськогосподарські, приватні підприємства, які ведуть промисел риби, а також займаються вирощуванням товарної риби і рибопосадкового матеріалу, та фізичні особи–суб′єкти підприємницької діяльності, яким були надані квоти на вилов риби.
У 2014 р. користувачами рибопромислових ділянок виловлено 6,3 тис. т риби, що на 19% більше порівняно з 2013 р.
Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні статистики в Черкаській області.
Основу уловів складаютьтовстолобик – 28%, короп та лящ – по 19%, тарань –17%, судак, сом, щука, окунь – 4%,інша риба –13%загального вилову.
Найбільший обсяг риби виловлено підприємствами м. Черкаси (48%) та Чорнобаївського (21%), Чигиринського (19%) районів.