Відзначили найкращих юних поетів Шполянщини

Відзначили найкращих юних поетів Шполянщини

Традиційно, напередодні дня народження Тараса Шевченка, на Шполянщині визначилися переможці конкурсу юних поетів «Тарасовими шляхами».

6 березня в актовому залі районної бібліотеки голова журі — перший лауреат районної літературної премії імені Олекси Влизька Олександр Діхтяренко назвав переможців в усіх номінаціях. Почесне 3 місце у віковій категорії 7-11 років присуджено учениці Шполянської ЗОШ № 1 Ярославі Стеценко за вірш «Україна переможе»; у віковій категорії 12-14 років — Віталію Бойку, учню Шполянської ЗОШ № 1 за вірш «Україна – моя Батьківщина»; у віковій категорії 15-17 років — Юлії Зарудніцькій, учениці Шполянського НВК № 3-гімназії за вірш «Осінь». Друге місце у віковій категорії 7-11 років присуджено Захару Кунцю за вірш «Моя мама»; у віковій категорії 12-14 років — Тетяні Бакалині з Васильківського НВК за вірш «Осінній вальс»; у віковій категорії 15-17 років — Руслану Вовченку з Шполянського НВК № 2-ліцею за вірш «Без війни». Переможцями конкурсу стали: у віковій категорії 7-11 років — Софія Домчук зі Шполянського НВК № 3-гімназії за вірш «Горить свіча»; у віковій категорії 12-14 років — Софія Запісецька з Шполянського НВК № 2 – ліцею за вірш «У далекім степу»; у віковій категорії 15-17 років — Аніта Данєва з Шполянського НВК № 3-гімназії за вірш «Вітчизна наша з нами».

Призерам конкурсу було вручено сувенірний «Кобзар» Т.Г. Шевченка. Діти, які зайняли перше місце, отримали «Заповіт», виданий українською та іншими мовами народів світу.
Привітати творчу юнь прийшли й поети-земляки, учасники районної літературної студії ім. О. Влизька: Олександр Діхтяренко, Лілія Фартушня, Зоя Ложкова.
Переможці районного конкурсу братимуть участь в обласному етапі конкурсу юних поетів, за підсумками якого буде видано збірку кращих дитячих творів.

Катерина Вальчиковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x