На Чорнобаївщині 41,6 тисяч га засіють зерновими культурами

На Чорнобаївщині 41,6 тисяч га засіють зерновими культурами

10 березня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда за участі голови районної ради Михайла Бургана та заступника голови райдержадміністрації Тамари Черкас провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками сільськогосподарських підприємств району, сільських голів та працівників агропромислового розвитку на якій розглянули питання про готовність сільськогосподарських підприємств району до проведення весняно-польових робіт.

По основному питанню доповідала начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука, яка зазначила, що по сільськогосподарських підприємствах планується посіяти зернових культур на площі 41,6 тис. га, що становить 52,6 відсотка у структурі посівних площ, в тому числі: озимих на зерно – 15,7 тис. та ярих зернових і зернобобових – 25,9 тис.га; технічних культур – 20,0 тис. га, кормових – 14,4 тис. га; картоплі та овочів – 3,3 тис. га.

На сьогодні озимина знаходиться в доброму стані. Проводяться роботи по її підживленню.
Для своєчасного та якісного проведення комплексу весняних – польових робіт господарствами району буде залучено 746 тракторів, 324 сівалки, 312 культиваторів, 262 плуга, 234 комбінованих ґрунтообробних агрегати. Вся грунтообробна та посівна техніка виставлена на лінійку готовності.

Про це «Нова Доба» дізналася в Чорнобаївській РДА.

Запаси паливно – мастильних матеріалів сільгосппідприємств району становлять: дизпаливо – 106%, бензин – 105%, мастила 92%
Весняний посів сільськогосподарських культур буде проведено насінням не нижче ІІ-ї репродукції.
На даний час господарства району практично забезпечені посівним матеріалом ярих культур високих репродукцій. Угоди на постачання даного насіння укладені.
В зв’язку з відсутністю фінансування Чорнобаївської інспекції, господарства проводять аналіз на якісні показники посівного матеріалу в Золотоніській та Оржицькій насіневих лабораторіях.

Господарствами району закуплено мінеральні добрива.
За даними Драбівської дослідної станції у метровому шарі ґрунту сьогодні запас продуктивної вологи складає в межах 170 міліметрів при нормі 160 міліметрів. Тож при першій можливості виходу тракторів в поле буде проведено закриття вологи.

«Необхідно тримати на контролі хід проведення весняно-польових робіт, здійснювати постійний моніторинг стану посівів сільськогосподарських культур, забезпечити проведення підживлення озимих культур та багаторічних трав на площі 22,0 тис. га. та посів в оптимальні терміни ярих культур на площі 57,2 тис.га, зокрема ячменю та вівса на площі 2,1 тис.га, кукурудзи – 22,6 тис.га, цукрового буряка –213 га, соняшника – 12,4 тис. га., сої – 6 тис. га., а також забезпечити участь керівників сільськогосподарських та фермерських господарств в зональних семінарах щодо проведення весняно – польових робіт», – підсумував результати наради голова райдержадміністрації Сергій Джоболда дав доручення відповідним структурам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x