Покращення погоди не буде, але дорожники до цього готові

Покращення погоди не буде, але дорожники до цього готові

Для утримання доріг у зимовий період філіями ДП «Черкаський облавтодор» заготовлено 47 тис тонн протиожеледних та 118 тонн паливно-мастильних матеріалів. Для боротьби зі снігом та ожеледицею готові 420 механізмів. Інформація про стан проїзду цілодобово надходить до диспетчерів дорожньої служби. Про заходи з забезпечення безперешкодного транспортного сполучення в зимовий період «Новій Добі» розповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Сергій Майданюк на засіданні регіональної комісії з питань техногенної, екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На зустріч запросили представників органів влади, керівників структурних підрозділів та відповідних служб, аби проаналізувати вжиті ними заходи та стан підготовки до роботи в зимовий період. Так, начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань зауважив, що зима завдасть клопоту.

– Цього року початок календарної та метеороголічної зими співпав, – повідомив він. – Із грудня на Черкащині встановився зимовий режим погоди. 12 грудня внаслідок надходження порівняно теплих повітряних мас з Атлантики, очікується підвищення температури вдень до +2°. До 14 грудня періодично випадатиме невеликий сніг, на дорогах спостерігатиметься ожеледиця. Якщо говорити про загальний погодний сценарій, то до кінця грудня переважатиме зимовий характер погоди однак екстремальних морозів не прогнозуємо, спостерігатимуться перепади температури від позитивних до від’ємних значень, що цілком природньо для грудня місяця.

Така погода, зрозуміло, ускладнюватиме рух транспорту. Утім, дорожники до роботи в зимовий період готові. Зокрема, для розчищення доріг наявні 5 роторних снігоочищувачів, 97 розкидачів піску, 33 автогрейдери, 4 бульдозери та інші агрегати. Укладені 32 угоди зі сторонніми підприємствами на використання техніки.

– Також заготовлено десятитиденний незменшуваний запас паливно-мастильних матеріалів, 68 тонн дизпалива, 50 тонн бензину, – поінформував перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Сергій Майданюк. – Окрім цього, встановлені попереджувальні дорожні знаки зимового утримання в кількості 2300 штук, виготовлені 2171 снігозатримуючий щит. Із них встановлено 1124. Для аварійного ямкового ремонту заготовлено холодної асфальтобетонної суміші 615 тонн.

Він додав, що в Службі автомобільних доріг області цілодобово працює диспетчерська служба, яка має звя’зок з Укравтодором, обласними управліннями ДСНС, ДАІ та філіями ДП «Черкаський облавтодор». Так, інформація про стан проїзду на дорогах регіону передається чотири рази на добу.

Крім цього, відповідно до вимог алгоритму взаємодії відомств у разі виникнення ускладнень погодних умов, за заявкою Служби автодоріг буде залучена інженерна машина-розчищувач (ІМР) управління ДСНС у Черкаській області.

– Для координації дій щодо використання ІМР під час несприятливих погодних умов, за участтю представників Служби, Облавтодору та ДСНС 5 грудня поточного року була проведена спільна нарада, – зауважив Сергій Анатолійович.

За останній тиждень на посипання доріг загального користування використали більше 3 тис тонн протиожеледного матеріалу. Скарг та зауважень щодо проїзду від перевізників на адресу Служби автомобільних доріг не надходило. Обмежень руху транспорту за цей період не застосовано.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x