Школа в Моринцях отримала допомогу від народного депутата

Школа в Моринцях отримала допомогу від народного депутата

Школа в невеликому селі Моринцях, що на Корсунщині, незвичайна.
Повна її назва — Моринський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад — загальноосвітня спеціалізована сільськогосподарська школа І-ІІІ ступенів» імені Героя Радянського Союзу А.П. Харковця. Це звання було присвоєно школі в 1987 році на честь Героя — шкільного вчителя, котрий своє дитинство і юність провів на Корсунщині, відважно бив фашистів на фронті й героїчно загинув, визволяючи Київ у 1943 році.

А 1 вересня 1993 року освітній заклад набув статусу спеціалізованої сільськогосподарської школи. Загалом школа розрахована на 320 місць, але зараз її відвідує лише 117 школярів і 29 дошкільнят. Щорічно цей навчальний заклад орендує 5 га землі й вирощує на них різні зернові культури. Отримані кошти використовують для поточного ремонту та подальшого матеріального оснащення кабінетів, для проведення новорічних ранків та інших свят.
Гордістю школи є також пришкільні ділянки — 0,80 га, де вирощують овочі для потреб закладу. Тож у шкільній їдальні протягом усього року для учнів готують салати зі свіжих і консервованих овочів.

А ще Моринська школа відома своїми спортивними досягненнями. У ній оновлено та капітально відремонтовано спор¬тивну залу, є можливість якісно проводити не лише уроки, а й позакласну роботу. На базі навчально-виховного комплексу працюють волейбольний гурток та гурток «Юний тенісист», проводяться рухливі перерви.

На жаль, сьогодні ані педагогічний колектив, ані батьки не в змозі повністю забезпечити дітей необхідним спортивним інвентарем. Саме тому вчителі та батьки вирішили звернутися по допомогу до свого народного депутата від округу. Геннадій Борисович Бобов охоче відгукнувся на звернення. Невдовзі учням школи було вручено волейбольні й футбольні м’ячі, волейбольну сітку та комплект спортивної форми для учасників змагань. Результат не забарився, учні-юнаки вибороли перше місце у змаганнях із настільного тенісу й волейболу.

Учнівський та педагогічний колективи Моринського навчально-виховного комплексу щиро вдячні народному депутату за підтримку, небайдужість та виявлену увагу до підростаючого покоління. У своєму листі, що надійшов на адресу «Нової Доби», вони пишуть: «Шановний Геннадію Борисовичу! У наших, хоч і невеликих, але значущих для нас перемогах і здобутках є і Ваш вагомий внесок. Допомагаючи школам і дитсадкам, Ви надаєте не просто матеріальні цінності, а даруєте дітям часточку своєї душі — турботу, радість і надію на краще».

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x