Жителі Геронимівки обурені новими тарифами на воду

Жителі Геронимівки обурені новими тарифами на воду

Підвищення тарифів на холодну воду та каналізацію. За що платитимуть жителі Геронимівки?

Проект нових тарифів на холодну воду та каналізацію оприлюднено в районній газеті. За новими розцінками, мешканці багатоповерхівок у Геронимівці платитимуть за послуги холодного водопостачання та водовідведення майже в два рази більше. У комунальному підприємстві кажуть, що це вимушений захід і нові тарифи покриють витрати підприємства лише на 90%. Проте люди зізнаються, що невдоволені не стільки підвищенням тарифів, як якістю обслуговування, точніше, його відсутністю. Порозумітися обидві сторони намагалися у ході наради, яку провів голова райдержадміністрації Костянтин Омаргалієв.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

За проектом, тариф на водопостачання становитиме 7,20 гривні за кубометр, а на водовідведення – 14,83 гривні за кубометр.

– Комунальне підприємство вичерпало кредит довіри населення, – заявляють активісти, – Протягом останніх років тільки росли борги підприємства перед «Черкасиводоканалом», через які страждало населення.

– Позитивні зрушення є, – переконує сільський голова Геронимівки Василь Харченко. – Ситуацію вдалося стабілізувати після зміни керівництва. Вже в цьому році при формуванні бюджету запланували 90 тисяч гривень на ремонт 240 метрів водогінної труби та заміну каналізаційних труб. Звичайно, цього замало, бо система вже морально застаріла. Проте ми намагаємося стабілізувати роботу підприємства, щоб покращити якість надання послуг населенню.

За пропозицією керівництва району наступної п’ятниці, 20 березня, буде проведене публічне обговорення нових тарифів та ситуації, що склалася на комунальному підприємтсві. А доти підприємство має підготувати аргументовані обрахунки тарифів, звіти про свою діяльність. У свою чергу Костянтин Омаргалієв запропонував ініціативній групі жителів села не залишатися категоричними противниками чи пасивними спостерігачами, а стати активними учасниками стабілізації ситуації на комунальному підприємстві.

– Надавайте пропозиції, радьтеся, допомагайте новим керівникам комунального підприємства обрати правильну стратегію розвитку. Визначте внутрішні та зовнішні фактори, що гальмують розвиток підприємства і вирішуйте їх разом. Ніхто не зробить за нас нашу домашню роботу, – наголосив керівник району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x