Як захиститися від жучків у крупах і борошні?

Складна політично-економічна ситуація в країні призводить до того, що люди почали масово закуповувати продукти. Найпопулярнішими запасами в усі часи були борошно та крупи. Вони можуть зберігатися протягом тривалого часу і не втрачати при цьому корисних речовин. На жаль, ці продукти до вподоби не лише людям. Тож не завадить пригадати кілька перевірених способів, що дозволять позбутися або й узагалі не допустити до ваших харчових запасів ненажерливих комах.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Використовуйте продукцію лише перевіреного виробника – як правило, невідомі постачальники рідко дотримуються умови зберігання, збільшуючи шанси на потрапляння та розмноження личинок.
Куплена крупа не повинна мати запахів, грудочок і неповних зерен. Подібні ознаки підтверджують наявність шкідливих організмів.
Регулярно робіть прибирання, протираючи меблі як усередині, так і зовні.

Придбану крупу відразу пересипте з магазинного пакета у скляну чи пластикову ємність і щільно закрийте герметичною кришкою.
Вам не доведеться воювати з жучками, якщо придбану крупу відразу прогрієте в духовці.
Власники великих морозильних камер можуть скористатися ними для боротьби з жучками. Якщо покласти пакет із крупою в морозилку на одну добу, то вся живність, що там може переховуватися, просто вимерзне.

В ємність із крупою покладіть кілька необчищених зубчиків часнику. Комахи не переносять його запаху. Непоганим відлякувачем непроханих гостей є також лавровий лист, висушена цедра лимона або звичайний кінський каштан.
Під час зберігання круп, крохмалю, борошна можна покласти на дно тари марлеві пакетики з сіллю.
У рис можна покласти стручок пекучого перця. Він врятує крупу не лише від жучків, а й від затхлості.
Покладіть у ємність із крупою невеликий залізний предмет: цвях, велику гайку, ложку чи просто шматок харчової фольги. Запах, що вникає під час корозії металу, відлякує паразитів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x