Уродженка Дмитрівки ввійшла до десятки видатних молодих людей країни

Уродженка Дмитрівки ввійшла до десятки видатних молодих людей країни

В Українському домі в Києві пройшов фінал конкурсу «Десять видатних молодих людей України 2014». Організатором заходу Всесвітня федерація підприємців та молодих професіоналів (Junior Chamber International, JCI). Це міжнародна спільнота, яка налічує понад 200 тисяч членів у 110 країнах світу віком від 18 до 40 років, які займають активну громадянську позицію та реалізовують проекти, що здатні змінювати життя на краще. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті http://zolotonosha.ck.ua.

У номінації «Персональні здобутки» перемогла уродженка Дмитрівки Золотоніського району Людмила Павленко ‒ член паралімпійської збірної України. Вона першою заявила ідею «Мир Україні» на закритті Параолімпіади в Сочі 2014 року.
Організатори конкурсу, члени JCI, постійно беруть участь у міжнародних та локальних заходах. Для заохочення талановитої молоді до розвитку Федерація пропонує багато програм. Однією з них є «Десять видатних молодих людей» (Ten Outstanding Young Persons, TOYP), що дає унікальну можливість відзначити професіоналів і підприємців віком до 40 років, які досягли значних успіхів у науці, бізнесі, громадській діяльності та творчості й здатні надихати інших своїм прикладом.

Людмила Павленко рік тому здобула перше місце в лижній гонці на 12 км у рамках Паралімпіади. Це – найдовша дистанція в інваспорті серед сидячих спортсменів. Тоді вона мала перевагу вже після першої позначки 1,3 км, а надалі тільки нарощувала свою перевагу. Результат Павленко становив 38 хвилин 54,3 секунди.
Уродженка Дмитрівки ввійшла до десятки видатних молодих людей країни
Людмила народилася у Дмитрівці Золотоніського району. Зимовими видами спорту почала займатись із 2002 року. За цей час стала майстром спорту міжнародного класу, багаторазовою чемпіонкою та призеркою чемпіонатів і кубків світу з лижних гонок та біатлону 2003–2005 років. Павленко – одна із лідерок паралімпійської збірної команди 2006 року. Чемпіонка й срібна призерка з біатлону та бронзова призерка з лижних гонок кубку світу 2009 року (м. Сьюсьоен, Норвегія); срібна і бронзова призерка з біатлону та дворазова бронзова призерка з лижних гонок чемпіонату світу 2009 року з лижних гонок та біатлону в м. Вуокатті (Фінляндія). Згідно з досьє сайту Паралімпійського комітету України, у спортсменки – ураження опорно-рухового апарату (наслідки дитячого церебрального паралічу).

Людмила – випускниця Харківського обліково-економічного технікуму. Нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня. Разом з чоловіком Дмитром має сина Михайла.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x