Худяківська школа отримала срібну медаль на Міжнародній виставці

Худяківська школа отримала срібну медаль на Міжнародній виставці

На шостій Міжнародній виставці «Сучасні освітні заклади-2015» Худяківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Григорія Брика отримала срібну медаль у номінації «Школа як центр громадянсько-патріотичного виховання учнівської та студентської молоді». Колектив вперше брав участь у конкурсах такого масштабу й отримав достойну нагороду. Ініціаторами цієї виставки є Міністерство освіти і Академія педагогічних наук й проходила вона в Києві в Палаці дітей та юнацтва.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

У виставці взяли участь 750 навчальних закладів із 22 регіонів України та 13 країн близького зарубіжжя. На ній були представлені ВНЗ, ПТУ, загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади, інститути післядипломної освіти педагогічних працівників.

Худяківська школа отримала срібну медаль на Міжнародній виставці

– Для участі у виставці колектив школи зробив книжку про досвід нашого навчального закладу в громадянсько-патріотичному вихованні, – розповідає директор школи Ганна Іванівна Сивець. – Наш навчальний заклад єдиний в районі, що носить ім’я Героя. У 1988 році школі присвоєно ім’я нашого земляка, Героя Радянського Союзу, колишнього учня та вчителя цієї школи Брика Григорія Євдокимовича. Ще з часів учителювання в школі учасників Другої світової війни велика увага приділялась патріотичному вихованню. Спочатку на базі школи був створений Музей бойової слави, пізніше до нього додані матеріали про історію села й у Будинку культури відкрили Музей історії села. Він і досі існує, відзначили його 20-річчя й має вже звання народного музею. От та велика кількість матеріалів лягли в основу творчого доробку колективу.

Книжка, яка була представлена на конкурсі складалась з розділів, де розповідалось й про розвиток школи, досягнення вчителів та учнів, а також про історію села. Основна увага в цій роботі приділялася саме патріотичному вихованню на теренах школи. Підготовка до конкурсу тривала понад два місяці, коли всі матеріали збиралися й систематизувалися. З друком та оформленням книжки допомогло черкаське видавництво «Брама-Україна».

Худяківська ЗОШ має понад 150-річну історію. Відкрили першу школу, церковно-приходську, у селі ще в 1862 році, далі вона перетворилася в земську, а потім стала середньою. З 1954 року в школі почали давати атестати про загальну середню освіту, з того часу закінчили навчальний заклад майже 2500 випускників. На сьогодні тут навчається 203 учні.

Худяківська школа отримала срібну медаль на Міжнародній виставці

У школі працює багато гуртків і майже всі діти охоплені позашкільними заняттями. Три гуртки мають звання зразкового: танцювальний колектив «Барви» (керівник Інга Величко), духовий оркестр (керівники Євгеній Нагорний та Іван Сапсай) та творче художнє об’єднання «Чарівна намистинка» (керівник Лариса Щасливець).

Не лишаються осторонь вчителі, школярі та їхні батьки й подій в Україні, тому дуже часто передають продукти, малюнки, поробки для бійців у зону АТО. А нещодавно в школу із зони бойових дій передали прапор України з надписом: «Ми знаходимося в місті Щасті, але щастя тут немає».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x