Яким буде «пороговий бал» для вступу у виші?

«Яку кількість балів необхідно набрати на зовнішньому незалежному оцінюванні, щоб мати право вступати до університету?»
Катерина С., Канів

Цього року в системі зовнішнього незалежного оцінювання запроваджено відмінну від попередніх років систему визначення результатів ЗНО. Замість встановлення прохідного бала (торік було 124), експертами визначатиметься «пороговий бал» – «склав»/«не склав».

– «Пороговий бал» («склав»/«не склав») – це межа, тобто мінімальна кількість тестових балів, яка розподіляє учасників тестування на тих, які мають певні знання з предмету й можуть брати участь у конкурсі на право навчатися у вищих навчальних закладах України, і тих, які вгадували правильні відповіді або не змогли продемонструвати знань, необхідних для навчання у ВНЗ, – розповіла кореспонденту «Нової Доби» проректор з питань ЗНО і моніторингу якості освіти Черкаського ОІПОПП Наталія Лісова. – Якщо звернутися до відомої багатьом «п’ятибальної» системи вступних іспитів, то це «двійка», яка позбавляє абітурієнта права на вступ до вищого навчального закладу в поточному році.

Як проінформувала Наталія Іванівна, визначення «порогового бала» розпочнеться в день тестування групою експертів, до складу якої ввійдуть педагогічні працівники, що мають досвід викладання в навчальних закладах різного типу, викладачі вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації, науковці з усіх регіонів України.

– Експерти відкривають тести з конкретного предмета лише тоді, коли майбутні абітурієнти вже працюватимуть над тестами, – пояснює проректор. – Фахівці будуть оцінювати ймовірність розв’язання того чи іншого завдання найменш підготовленим абітурієнтом. Кількість балів, які він може отримати, виконавши ці завдання, і буде тією межею «склав»/«не склав».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x