Вуликотерапія: чудодійні ліки з власної пасіки

Вуликотерапія: чудодійні ліки з власної пасіки

Нинішня весна видалася на диво теплою і несподівано принесла велику кількість роботи садівникам та городникам. Немає можливості особливо відпочити й у господарів бджолосімей, адже потрібно прибрати у вуликах, прослідкувати, щоб комахи мали достатньо їжі і вийшли із зими сильними і здоровими. Навіть увечері, коли заглядати у вулик уже пізно, пасічникові є чим зайнятися: приготувати достатньо нових рамок, перетопити на віск старі, оскільки з настанням справжнього робочого сезону для цього вже не буде часу. Та все ж інколи з’являється кілька вільних хвилин, або навіть і годин, які можна витратити на те, щоб виготовити лежанку для вуликотерапії.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Вуликотерапія – це своєрідна процедура, під час якої людина спить або лежить, розслабивши м’язи, на вуликах із бджолами, – розповідає пасічник з багаторічним досвідом Микола Вовк із Катеринополя. – Основна його суть у тому, що бджолосім’я виробляє потужне магнітне поле, що вирівнює енергетику людини. Велике значення мають також вібрація, яку створюють бджоли, та запахи, що йдуть із вуликів. Під час сну над вуликом людину лікує сама природа.

За словами пасічника, вуликотерапія здатна вилікувати не лише психічні хвороби, а й дуже багато таких, із якими сучасна медицина справляється не завжди. Так, йому доводилося бути свідком того, як «спання на вуликах» позбавляло людей вегето-судинної дистонії, ревматичних, дерматологічних, урологічних, гінекологічних та ендокринних захворювань.

– Взаємодія біополів людини та бджіл дає такий потужний поштовх до обміну речовин у людському організмі, про який ми навіть не можемо й подумати, – переконаний Микола Григорович.
Зробити таку лежанку для прийому бджолиних процедур пасічникові досить просто. Адже не секрет, що кожен господар Божих комах добре розуміється на столярстві.
Найпримітивніша лежанка – кілька рівних дощок або плоскі двері, які можна покласти на зіставлені разом 2 – 3 вулики. Звісно, лікуватися на такій лежанці зможе лише сам пасічник або члени його родини, котрі не бояться бджіл. Та краще все ж таки витратити трохи часу і виготовити невеличкий будиночок-лежанку, в якому влітку можна й заночувати.

Його можна сконструювати з легких тирсоплит або тонких дощок. А можна просто виготовити каркас, який обтягнути москітною сіткою. Штучні матеріали бажано не використовувати. Лежанку встановлюють на вулики (прямо на закриті дощечки-потолочини). Звісно, ніякого матраца не використовують, адже хворий орган має бути максимально близько біля бджіл. Якщо лежати на дошках надто незвично, можна скористатися тонкою, але щільною ковдрою. Іншу, змотану у валик, кладуть під голову. Для лікувального ефекту достатньо лежати по дві години щодня впродовж двох-трьох тижнів. Протягом цього часу не варто користуватися парфумами, вживати спиртне, оскільки бджоли дуже агресивно реагують на сильні запахи.

Протипоказання:
u Лікарі не рекомендують лежати на вуликах людям із онкологічними новоутвореннями.
u Не можна лікуватися бджолами хворим, які мають алергію на продукти бджільництва.
u Вібрація від бджолосім’ї може зашкодити хворим, котрі мають великі камінці в нирках і жовчному міхурі.
u Також не рекомендується приймати таке лікуванням людям із гострими інфекційними захворюваннями (особливо, якщо вони супроводжуються підвищенням температури), хворим на туберкульоз та атеросклероз.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x