В Чорнобаї пройшов конкурс до роковин народження Івана Ле

В Чорнобаї пройшов конкурс до роковин народження Івана Ле

В районній бібліотеці провели літературну зустріч «Івану Ле складаєм шану».

Про це «Нова Доба» дізналася в Чорнобаївській РДА.

17 березня в районній бібліотеці було проведено літературну зустріч за участю заступника голови райдержадміністрації Тамари Черкас, місцевих поетів, бібліотечних працівників, представників громадських організацій.

Ведучі заходу коротко ознайомили присутніх з біографією і творчістю письменника. Розповідь поєднувалася із слайд-переглядом.
В підготовці до відзначення 120-річниці від дня народження Івана Ле районною радою ветеранів та районною бібліотекою був оголошений конкурс на написання творів про Івана Ле.

До журі надійшло 24 твори. На зустрічі були присутні люди творчого обдарування, поціновувачі творчості нашого відомого земляка, автори найкращих творів, присвячених його життєвій стежині: Ольга Протас, Марія Рибалко, Віра Тараненко, Надія Федорченко, Антоніна Перехрест, Ніна Лось, Василь Копиця.

Присутні ознайомились із творчими доробками авторів і були вражені їх талантами та здобутками. Працівниками районної бібліотеки до ювілею письменника видана та презентована збірка поетичних творів місцевих поетів, до якої увійшли найкращі доробки про письменника.

Всі присутні мали можливість поспілкуватися і послухати у виконанні авторів патріотичні, ліричні та гумористичні поетичні рядки.
Насамкінець зустрічі Віра Тараненко зачитала свою поезію, яку присвятила рідному краю: «Величальна нашому краю».
Тамара Черкас, підводячи підсумок зустрічі, зазначила, що на Чорнобаївщині пам’ятають про свого земляка. Подякувала творцям за неоціненний вклад в розвиток української мови, слова та літератури, побажала не зупинятися на досягнутому, йти вперед, реалізовувати все більші і більші здобутки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x