Грошове забезпечення солдатів у зоні АТО має становити 5,7 тисяч гривень

У Міністерстві оборони стверджують, що мінімальне грошове забезпечення військовослужбовців – учасників бойових дій у зоні АТО має становити не менше 5 700 гривень. Про це заявив заступник директора Департаменту фінансів Міноборони Сергій Винник, повідомляє Укрінформ.

Зараз військовослужбовцям сплачують за безпосередню участь у бойових діях одну тисячу гривень за добу безпосередньої участі у вогневому зіткненні із противником. Виплати здійснюються на підставі бойового наказу або бойового розпорядження командира військової частини, журналу бойових дій, журналу ведення бойової обстановки, бойового донесення, рапортів про участь у бойових діях, що подають за підпорядкованістю до штабу сектору, штабу АТО та наказу командира військової частини. «Бойові» сплачуються, коли підрозділ отримує бойове завдання й успішно виконує його. Водночас військовослужбовці, які отримали поранення та перебувають на лікуванні, отримують грошове забезпечення разом із винагородою за безпосередню участь в АТО, однак після виписки з госпіталю їм виплачують лише місячне грошове забезпечення.

– На сьогодні грошове забезпечення військовослужбовця, який бере участь у бойових діях в зоні АТО, має становити не менше 5 700 грн., − зазначив Сергій Винник. − Цьогоріч для Міністерства оборони України передбачено 44,6 млрд гривень. Понад третину цих коштів плануємо спрямувати на грошове утримання військовослужбовців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x