Шполянщина урочисто зустріла демобілізованих бійців

Шполянщина урочисто зустріла демобілізованих бійців

Минулого тижня стартувала перша хвиля демобілізації військовослужбовців, що брали участь в зоні антитерористичної операції Донецької та Луганської областей. Шполянщина теж має таких героїв, які захищають свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

18 березня на центральній площі міста громада району урочисто зустрічала десять бійців 14 батальйону територіальної оборони «Черкаси», що демобілізувались із зони проведення АТО. Довгоочікувані обійми рідних та близьких чекали наших воїнів-патріотів на малій батьківщині.

Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

Зустріти героїв прийшли голова райдержадміністрації Володимир Потапенко, голова районної ради Іван Скорик, міський голова Віктор Заскалета, громадські активісти, представники органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, учнівська молодь і мешканці району.

«Висловлюю щиру подяку воїнам за вірність Присязі, за служіння Україні, за жертовний її захист» – сказав голова РДА В. Потапенко, та підкреслив, що вони стали гордістю нашого регіону. Слова привітань і подяки також висловив міський голова В. Заскалета. Військовослужбовців нагородили грамотами «Учасника антитерористичної операції» і грошовими преміями.

Крім того, на заході згадали хвилиною мовчання Героїв Небесної сотні та поклали квіти до меморіалу їх пам’яті. Спільним виконанням Державного Гімну завершилась урочиста зустріч.

Довідково:
З метою проведення планової заміни військовослужбовців, які виконують бойові завдання в зоні АТО, та захисту нашої держави від можливої відкритої агресії, в 2015 році поводиться цикл часткових мобілізацій. Перша хвиля стартувала 20 січня і триватиме 90 днів. Наступна – орієнтовно із квітня, триватиме 60 днів, третя хвиля – із червня, також триватиме 60 днів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x