Пожежники Маньківщини прибули на місце події за 4 хвилини

Пожежники Маньківщини прибули на місце події за 4 хвилини

Відбулися навчання сил реагування у разі виникнення надзвичайної ситуації.
25 березня, згідно Плану-графіку проведення практичної підготовки осіб керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту на підприємствах, в установах, організаціях Маньківського району, затвердженого головою райдержадміністрації, відбулося комплексне об’єктове навчальне тренування сил реагування у разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з аварією на автозаправній станції ПП «Северин».

Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.

За задумом тренувань у зв’язку із загостренням суспільно-політичної ситуації в окремих регіонах України територіальна підсистема ЄДС ЦЗ знаходиться у режимі повсякденної діяльності. Однак, є необхідність навчання персоналу об’єктів і сил реагування діям в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Під час навчань відпрацьовувалась імітація надзвичайної ситуації, а саме: 25 березня 2015 року о 10:20 адміністратором АЗС №1 ПП «Северин», що по вулиці Леніна, 171, селища Маньківка, в телефонному режимі було повідомлено чергового пожежно-рятувального посту, про виникнення пожежі біля резервуарів для зберігання палива внаслідок витоку бензину, в результаті надзвичайної ситуації постраждала людина – працівник АЗС отримав опіки. Також про дану подію було повідомлено черговим швидкої та міліції.

Працівниками АЗС було ввімкнено тривожну сирену, перекрито рух транспорту на територію заправки та вимкнено електричний струм.

У навчаннях взяли участь: 4-ий державний пожежно-рятувальний пост, слідчо-оперативна група Маньківського РВ УМВС в Черкаській області, аварійна служба газу Маньківської газової дільниці ПАТ «Уманьгаз», бригада екстреної медичної допомоги. Зокрема, працівники «швидкої» надали медичну допомогу та доправили до медичного закладу працівника АЗС, який умовно отримав опіки внаслідок виникнення пожежі.

В ході тренування перевірено: готовність до дій сил та засобів цивільного захисту, реальність строків оповіщення керівного та начальницького складу цивільного захисту району; практичну готовність служб цивільного захисту, комунальних підприємств району, підприємств, організацій та установ району незалежно від форм власності, їх формувань до попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Першою, за 4 хвилини після повідомлення, прибула пожежно-рятувальна служба 101.

О 10:27 пожежа була локалізована, потерпілий переміщений у безпечне місце.

О 10:28 прибула швидка допомога, газова служба – о 10:31, міліція – 10:36.

Повідомлення про надзвичайну ситуацію від оперативного чергового з міліції до приймальні голови РДА надійшло о 10:39.

За результатами відпрацювання буде оцінено діі відповідних служб, прийняті рішення та подані зауваження та пропозиціі для опрацювання і врахування в роботі.

Тренування завершилося, і як зазначив по їх закінченню голова Маньківської районної державної адміністрації Ігор Віштак «Завданням тренувань було впевнитись у готовності органів управління та сил цивільного захисту району до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру. Загалом навчання пройшли впевнено, відповідні зауваження будуть зроблені, мета тренувань була досягнута» .

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x