У Худоліївці створили мобільну пожежну команду

У Худоліївці створили мобільну пожежну команду

На засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, що відбулась днями під головуванням заступника голови райдержадміністрації Лариси Порожньої, розглядалися питання: про створення місцевих пожежних команд в населених пунктах району та їх функціонування; про затвердження об’єктів та окремих територій, які підлягають постійному та обов’язковому обслуговуванню аварійно – рятувальними службами відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 № 1214; про заборону неконтрольованого випалювання сухої рослинності, чагарників і решток сільгоспкультур; про затвердження комплексного плану дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь у весняно-літній період 2015року.

Про це «Нова Доба» дізналася в Чигиринській РДА.

Начальник ДПРЧ-16 м. Чигирин Андрій Вдовенко повідомив, що виконком Худоліївської сільської ради готовий створити місцеву пожежну команду і взяти на утримання пожежний автомобіль, який на даний час стоїть на балансі ТОВ «Тіньки». Присутній на засіданні сільський голова с.Худоліївка Роман Златковський підтвердив інформацію щодо створення в селі мобільної пожежної команди.

– Через нерідкі випадки горіння торф’яників в поймі річки Тясмин, ми вимушені постійно «відшуковувати» автомобілі для підвозу засобів пожежогасіння. Пожежна машина нам конче необхідна для забезпечення оперативного виїзду на пожежі, – зазначив сільський голова.

Члени комісії також затвердили комплексний план дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь у весняно-літній період 2015 року. Відповідно до правил пожежної безпеки в лісах України, затверджених наказом Держкомлісгоспу України від 27.12.2004 № 278, визначено пожежонебезпечний період – орієнтовно з квітня 2015 року по листопад 2015 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x