Золотоніські баскетболісти здобули срібні медалі обласних чемпіонатів з баскетболу та стрітболу

Золотоніські баскетболісти здобули срібні медалі обласних чемпіонатів з баскетболу та стрітболу

Обласні баскетбольні змагання серед школярів завершено. Попередній груповий етап чемпіонату відбувся ще 20 березня. Тоді у спортивних залах гімназії та третьої школи у зоні «Лівобережжя» зустрічались чемпіони Золотоноші та трьох районів – Золотоніського, Драбівського і Чорнобаївського. Збірну команду дівчат в цьому році було створено на базі команди ЗОШ №5, яка взимку перемогла на чемпіонаті міста. За тріумф бились достойно, та вийти у наступний раунд не змогли.

Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Золотоноша.

Перемігши дівчат із Піщаного, в запеклій боротьбі вони поступились чорнобаївському колективу, який і став обласним фіналістом. Серед юнаків тим часом виборювали путівку до Черкас місцеві гімназисти під керівництвом Володимира Єгорова, школярі з Шабельників, Драбова та Ірклієва. Золотонісці без проблем по черзі переграли драбівчан (86:13) та колектив з Чорнобаївського району (86:20). Наприкінці ж навіть встигли зіграти товариський матч із сусідами, котрих дискваліфікували через проблеми із заявкою. Команда села Шабельники поступилась з рахунком 15:68.

Перемогу у групі таким чином здобули хлопці з гімназії, друге місце – Драбів. Кращим центровим гравцем серед тріумфаторів став Владислав Тараненко (75 очок), форвардом – Станіслав Наливайко (50 очок), плеймейкером – Андрій Ярошенко (43 очки). Вже за тиждень черкаський спортивний ліцей №34 приймав переможців усіх чотирьох зон на великому фіналі. Тут команда гімназії, 12-кратний чемпіон Лівобережжя, повторила успіх п’ятирічної давнини, посівши друге місце. Продемонструвавши відмінну, збалансовану гру, командну взаємодію та непогану реалізацію середніх і дальній кидків, золотонісці переграли головних конкурентів за срібло – Звенигородку (94:49).

У фіналі ж, попри шалений опір, шансів проти Черкаського коледжу «Берегиня», до складу якого входять гравці дублюючого складу «Черкаських мавп», не мали – 46:75. Не менш цікаве баскетбольне свято відбулось за день до згаданих зональних змагань. У черкаському палаці спорту «Будівельник» відбувся другий етап Чемпіонату України з баскетболу 3х3 серед команд юнаків загальноосвітніх навчальних закладів області. Золотоношу в цьому році знову представляли хлопці з гімназії. В своїй підгрупі вони перемогли юнаків з черкаських спортивних шкіл №18 та №17. У фіналі ж програли тій самій «Берегині», поступившись лише двома очками – 9:11. Не зважаючи на поразку, золотоніський колектив, як срібний призер, у травні вийде на паркет столичного Палацу спорту, де відбудеться всеукраїнський фінал.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x