На Маньківщині допомагають забути жахи війни бійцям АТО

На Маньківщині допомагають забути жахи війни бійцям АТО

Учасникам АТО – ефективну соціально-психологічну допомогу.

Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.

Від розв’язання соціальних питань військовослужбовців та членів їхніх сімей багато в чому залежить бойовий настрій захисників Вітчизни. Нині багато наших воїнів потребують не лише матеріальної, моральної підтримки, але й психологічної допомоги. Всі учасники військових дій на сході України відчувають значну психологічну і емоційну напругу, з якою досить важко впоратись.

Для Маньківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді напрямок роботи із соціально-психологічної діагностики та допомоги в реабілітації учасників АТО є новим і, в умовах сучасної України, невід’ємним. Необхідність соціальної підтримки при вирішенні цілої низки проблем, таких як: адаптація до нових умов соціального середовища, наявність несприятливих психологічних факторів, незадоволення новим соціальним та професійним статусом, гостра потреба для багатьох учасників бойових дій у соціально-психологічному захисті та психологічній реабілітації зумовлює актуальність та необхідність такої роботи.

Реабілітація постраждалих — процес довготривалий, потребує кваліфікованих фахівців, кількість яких сьогодні, на жаль, обмежена. Існує нагальна потреба тренерів-психологів, що будуть спеціалізуватися на лікуванні посттравматичної стресової реакції та створення єдиної системи таких кваліфікованих спеціалістів, які повернуться в свої регіони, де тренуватимуть соціальних працівників та осіб, які будуть безпосередньо контактувати з бійцями та членами їх сімей.

Емоційно-психологічне відновлення військовослужбовців має пріоритетне значення, є важливою складовою ефективності системи надання соціальних послуг європейського рівня. Успішне подолання несприятливих наслідків стресової ситуації учасниками бойових дій на 80% залежить саме від ефективності цього процесу. Тому профільні соціальні, психологічні установи як державні, так і приватної форми власності вже сьогодні надають максимальну допомогу в посттравматичній реабілітації бійців.

Маньківський РЦСССДМ активно працює з учасниками АТО та членами їх сімей в напрямку первинної соціально-психологічної діагностики, арт-терапії, індивідуального підбору методів самодопомоги та переадресації до спеціалістів із дружніх урядових та неурядових організацій, що проводять роботу в даному напрямку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x