У районах Черкащини не хочуть скорочувати бюджетників

У районах Черкащини не хочуть скорочувати бюджетників

На координаційній нараді голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко порекомендував головам райдержадміністрацій, міським головам доопрацювати розроблені плани заходів щодо наповнення місцевих бюджетів і дотримання режиму економії бюджетних коштів, зокрема й шляхом оптимізації бюджетних установ, для ліквідації дефіциту коштів у місцевих бюджетах на заробітну плату. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

А директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко закликала всіх керівників структурних підрозділів ОДА в межах повноважень узяти під особистий контроль виконання регіонами заходів у частині оптимізації мережі бюджетних установ та упорядкування їхньої штатної чисельності.
Урядом перед місцевою владою поставлено завдання дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів, що передбачає й скорочення штату бюджетників на 3%. Це обумовлено дефіцитом бюджету, зокрема: з фонду оплати праці – 118 млн грн, із розрахунків за енергоносії – 40 млн грн.

Проте за місяць регіони області поставились до цього завдання не надто відповідально, через що скорочення видатків відбулось несуттєве. Найбільш проблемним регіоном у забезпеченні фінансовим ресурсом бюджетних установ, за повідомленням Наталії Кравченко, є Умань. При цьому, в розроблених його керівництвом заходах брак коштів планується покрити за рахунок обласного бюджету та додаткового фінансування з профільних Міністерств, про що є намір порушити клопотання. Очевидно, на це покладаються й в інших регіонах.

– Не чекайте, що хтось за вас вирішить ваші проблеми, не відкладайте їх розв’язання на пізніший термін, а вже сьогодні дайте доручення відповідним службам переглянути план заходів скорочення видатків задля покриття дефіциту коштів на заробітну плату та оплату енергоносіїв, – зазначила Наталія Миколаївна і пояснила: – Зволікання може призвести до несвоєчасної виплати зарплати працівникам бюджетних установ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x