У Каневі попрощались із загиблим в АТО Анатолієм Чупилкою

У Каневі попрощались із загиблим в АТО Анатолієм Чупилкою

Вдруге у Каневі провели у вічність свого Героя. Ще не стих жаль за загиблим Андрієм Петрушенком, аж ось нова втрата – депутат обласної ради, активіст ВО «Свобода», мужній та відданий патріот України Анатолій Чупилка.
Ще з літа минулого року він добровольцем пішов захищати Батьківщину. Спочатку служив у добровольчих військах, потім був мобілізований до Збройних сил, а в останні місяці життя разом із побратимами-кіборгами із 90-ого аеромобільного батальйону героїчно боровся з ворогом у практично зруйнованому Донецькому аеропорту.
17 січня, після останнього бою за летовище, зв’язок із Анатолієм було втрачено. Рідні та друзі до останнього сподівались, що він живий, можливо перебуває в полоні чи переховується від ворога, проте днями надійшла звістка, що його тіло ідентифіковано та знаходиться в дніпропетровському морзі.

У Каневі попрощались із загиблим в АТО Анатолієм Чупилкою

Змучені від незнання та очікування, свого єдиного сина втратили батьки, овдовіла дружина, без батька залишилось троє синів… 1 квітня усі вони разом із громадою Канева та численними небайдужими під гучні вигуки «Герої не вмирають» провели Анатолія Чупилку в останню путь.

Аби вшанувати однопартійця й товариша, до Канева приїхав також лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Згадуючи загиблого воїна, він неодноразово наголошував, що Анатолій був надзвичайно скромною людиною, який понад усе любив Україну і ставив її благо вище свого власного.

У Каневі попрощались із загиблим в АТО Анатолієм Чупилкою
У Каневі попрощались із загиблим в АТО Анатолієм Чупилкою

– Приїхавши на Майдан, завдяки проявленій рішучості і патріотизму, його було призначено керівником Черкаської сотні. Коли почалася війна, він знову не сидів склавши руки. Він не сховався за депутатський мандат чи статус батька трьох неповнолітніх дітей, хоча міг знайти сотні причин, щоб уникнути мобілізації. Він сам пішов воювати за свою родину, за всіх нас і за Україну. Він був на передовій і загинув як герой, – відзначив Тягнибок.
Насамікнець свободівець закликав присутніх до перемоги, до миру, а також звернувся до душі загиблого Анатолія Чупилки з проханням гуртувати навколо себе Небесну Сотню та всіх героїв війни, молитися з небес за Україну, за те щоб вона була успішною і сильною: «І я переконаний, друже Анатолію, що саме твій голос Господь напевно таки почує. Слава українському національному переможцеві Анатолію Чупилці», – емоційно додав Олег Тягнибок.
Слова щирого жалю за втратою бійця виловили й голова обласної ради Валентина Коваленко та міський голова Канева Ігор Ренькас. Почесну нагороду «За заслуги перед Черкащиною» від імені облради та облдержадміністрації та відзнаку міського голови «За заслуги перед м. Канів» Анатолію Чупилці посмертно вони вручили синам загиблого – Тарасові, Богдану та Данилові.

До речі, взявши слово, старший Тарас попросив присутніх бути вдячними загиблим героям, які захищали Україну і всіх нас, а також закликав молодих, здорових та небайдужих чоловіків сміливо ставати на захист рідної землі.
Після прощання з Анатолієм Чупилкою біля міського Будинку культури в останню путь його провели велелюдною пішою ходою.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x