Сучасне образотворче мистецтво Ізраїлю представили в Умані

Сучасне образотворче мистецтво Ізраїлю представили в Умані

Сучасне образотворче мистецтво Ізраїлю представила у Умані мистецтвознавець Галина Подольська.

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській міській раді.

27 березня у культурному житті міста відбулась надзвичайна подія. Із дружнім візитом до нас завітала доктор філологічних наук, мистецтвознавець, прозаїк, драматург, поет, член Спілки російськомовних письменників Ізраїлю, член правління Спілки письменників Ізраїлю, Міжнародної асоціації письменників і публіцистів, Об’єднання професійних художників Ізраїлю, Дійсний член Ізраїльської незалежної академії розвитку наук, Лауреат премії Міжнародної академії наук, освіти, індустрії та мистецтва (США, Сан-Франциско) Галина Подольська.

Ініціатором та безпосереднім організатором культурно-мистецьких заходів за участю Галини Подольської виступив Україно-Ізраїльський центр освіти, науки і культури УДПУ імені Павла Тичини за сприяння кафедри образотворчого мистецтва, творчого об’єднання «Арт-Умань», Уманського художнього музею та міського відділу культури та туризму.

В цей день Галина Геннадіївна провела мистецтвознавчу лекцію для студентів і викладачів УДПУ імені Павла Тичини. Натхненно та емоційно пані Подольська розповіла про особливості сучасного образотворчого мистецтва Ізраїлю, доповнюючи свій виступ цікавими презентаціями.

Знайомство із образотворчим мистецтвом Ізраїлю продовжилось в Уманській картинній галереї, де була організована виставка станкового живопису художника Віктора Бриндача «12 колін Ізраїлевих». Щирі слова подяки за організацію унікальної художньої виставки, її презентацію та мистецькі подарунки прозвучали від заступника міського голови Людмили Кирилюк, начальника відділу культури і туризму Тетяни Гейко, завідуючої картинної галереї Тамари Гай, проректора з науково-педагогічної роботи УДПУ Тетяни Кочубей та інших поважних гостей. Галині Подольській вручили подарунок на згадку та почесні грамоти ізраїльським художникам, чиї картини пані Галина привезла в Україну.

Шанувальники мистецтва мали можливість познайомитись із колекцією творів мистецтва, яка була передана Об’єднанням професійних художників Ізраїлю в дарунок Уманському художньому музею. Колекція картин (а це близько 20 творів, виконаних у різних художніх техніках) – це чарівний світ живопису і графіки, філософії краси, життєвої мудрості, роздумів над вічними питаннями буття, які в усі часи хвилювали людство. Музичний супровід та підготовлена презентація додали надзвичайної емоційності та довершеності виступу Галини Подольської. Студентка УДПУ Лариса Сауляк прочитала вірші Валентини Чайковської – члена Союзу письменників Ізраїлю і України, написані саме до цієї зустрічі в Україні.

Продовжила мистецький захід захоплююча розповідь шанованої гості про колекцію Віктора Бриндача «12 колін ізраїлевих», ідейним натхненником якої була саме пані Подольська.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x