Скандальну забудову за драмтеатром у Черкасах усе-таки змінять

На сьогоднішню сесію Черкаської міської ради прийшли працівники театру та активісти громадських організацій. Вони попросили міського голову та депутатів зупинити будівництво за драматичним театром. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті vikka.ua.
Як повідомив в. о. художнього керівника театру Сергій Проскурня, будівництво загрожує їхній будівлі.

«Я прошу вас посприяти негайному призупиненню робіт і, можливо, шукати компроміси щодо забудови, але тільки в публічному полі, з обговоренням проектів, залученням працівників театру до всіх вирішальних процесах. Це будівництво загрожує будівлі, абсолютно серйозно», – зазначив Сергій Проскурня.

За його словами, під час вистав у суботу о 18:00 годині роботи продовжуються.

«Працюють важкі механізми, вібрація така, що люстра над партером дрижить, і люди постійно дивляться, чи вона не впаде. Театр – це механізми, обладнання. Ми зараз маємо ризики для людського життя. Якщо ви не ходите в театр, ми вас запрошуємо на вистави, і ви почуєте, в яких вібраціях ми працюємо. Просимо зупинити всі роботи в котловані», – закликав Проскурня.

Як пояснив опісля міський голова Черкас Сергій Одарич, він зупинив проект рішення про надання містобудівних умов та обмежень на забудову. Учора на адресу міськради надійшов лист із проханням скасувати надані умови та надати нові.

Зокрема, із забудовником вдалося домовитися, щоб замість 5 секцій він збудував 3. Крім того, зменшиться поверховість забудови. По центру буде 11 поверхів, а бокові матимуть 9, тобто нижче будівлі драматичного театру.

Також будівництво перенесуть від драмтеатру до вулиці Гоголя. Між театром і будинком забудовник пообіцяв облаштувати сквер зі встановленням пам’ятника Данилові Нарбуту. На всій території облаштують підземний паркінг.

За повідомленням мера, питання надання нових містобудівних умов може бути розглянуто вже у вівторок.
«Запрошую всіх на обговорення, ніяких таємниць нема», – додав Одарич.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x