На найближчі два дні в області знов прогнозують дощі

На найближчі два дні в області знов прогнозують дощі

Останніми днями, внаслідок виходу активного південного циклону, на Черкащині спостерігалися складні погодні умови. Як поінформував начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, найбільше опадів зафіксувала метеостанція Умань – за шість годин випала місячна норма, у Звенигородському районі – 25 мм або 56 % місячної норми, на решті території області інтенсивність опадів була меншою – 8,5-16 мм (19-37 % норми).
Спостерігалося налипання мокрого снігу, діаметром 4-12 мм, а в Уманському районі – 81 мм, що вважається стихійним явищем погоди. Максимальна швидкість вітру становила 10-14 м/с. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

На ранок 4 квітня в південно-східних районах області утворився сніговий покрив висотою 4-17 см, на ранок 6 квітня висота снігу в Умані становить 8 см. На решті території області сніг відсутній.

За даними Управління ДСНС, через несприятливі погодні умови були відключені об’єкти електричних мереж та порушено електропостачання населених пунктів Черкаської області: ліній електропередач 10 кВ – 21, трансформаторних підстанцій – 380, населених пунктів – 38.

За прогнозом погоди, 7-8 квітня черговий активний південний циклон принесе на Черкащину наступну порцію опадів у вигляді мокрого снігу та дощу в поєднанні з поривчастим вітром 15-20 м/с. Температура повітря на цей період становитиме: вночі – +1-6º, вдень – +5-10º. З 9 квітня опади припиняться, температурний фон підвищиться на кілька градусів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x