Дорожники Черкаського району чекають грошей від сільських голів

Дорожники Черкаського району чекають грошей від сільських голів

Про це у ході робочої зустрічі з очільником району наголосили начальник філії Черкаський ДЕД Микола Рябко та головний інженер філії «Черкаський райавтодор» Микола Кононенко.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

За їхньою інформацією, у районі вже проведено ремонтні роботи на автодорогах державного значення у напрямку Черкаси – Чигирин, на відрізку с. Червона Слобода – Леськи – Чорнявка, на межі з Черкасами (Р-10), а також на дорозі Н-16 Золотоноша – Сміла – Умань, від контрольно-пропускного пункту біля с. Руська Поляна до заводу «Національної горілчаної компанії».

У зв’язку з погодними умовами та нестачею паливно-мастильних матеріалів ремонтні роботи були цього тижня призупинені, однак фахівці повідомили, що з понеділка роботи відновляться.

– Минулий тиждень простояли, нічого не робили, як і більшість колег в області. Резерви є, в організації – 200 л дизпалива і 500 л бензину, який з понеділка буде розподілений. Визначено напрями куди рухатися. Щодо сільських рад, то по с. Червона Слобода за договором проплачено 100 тисяч гривень, вже зроблено 90%. Цього тижня там завершимо. Розмовляли з сільськими головами Дубіївки, Хацьок щодо укладання договорів на ремонт доріг комунальної власності у цьому році. Зараз є усні домовленості з Сагунівкою, працювали з ними минулоріч й так само плануємо у цьому. Чекаємо виплати по кредитній заборгованості від Дубіївки, – розповів Микола Рябко.

За словами Миколи Кононенка, розмови щодо подальшої співпраці велися з сільськими головами сіл Будище, Тубільці, Кумейки, Яснозір’я, Думанці та Байбузи. Зараз дорожники ремонтують у напрямку Києва. Вони спочатку робили на Чигиринському та Смілянському автошляхах, де виконали майже 40%, а потім їх перекинули у напрямку Золотоноші.

Голова райдержадміністрації Костянтин Омаргалієв зауважив, що Черкаський район складається не лише з одного напрямку, тож потрібно посилено працювати як у бік Чигирина, так і Сміли, й Канева.

– Питання ремонту доріг як державного, так і комунального значення є одним із ключових у забезпеченні життєдіяльності району. Хочу з цього приводу поспілкуватися з головами територіальних громад. Тому це питання виносимо на зустріч із головами сіл у вівторок, а керівники відповідних структур райдержадміністрації вже нехай починають проводити аналіз стану ремонту доріг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x