Відбувся обласний етап конкурсу ім. П. Яцика

Відбувся обласний етап конкурсу ім. П. Яцика

14 грудня на базі Черкаського обласного інститут післядипломної освіти педагогічних працівників відбувся ІІІ (обласний) етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Тут зібралися 100 найздібніших і найпрацьовитіших учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів області, переможців 2-го (районного/міського) етапу. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

Перед виконанням конкурсних завдань учасників привітали ректор обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна та начальник відділу дошкільної і загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Людмила Гордуновська.

Відбувся обласний етап конкурсу ім. П. Яцика

За словами конкурсантів, запропоновані завдання на знання української мови видались напрочуд цікавими, що мотивувало учасників обласного етапу до їх виконання.

Фінальний (загальноукраїнський) етап конкурсу відбудеться 25 січня 2014 року.

Довідково. Відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови ім. П. Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.03.2008 р. №168 та з метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу в Україні щорічно проводиться Міжнародний конкурс із української мови ім. П. Яцика. Він проходить у чотири етапи: перший – у загальноосвітніх навчальних закладах; другий – у районах та містах обласного значення; третій – обласний; четвертий, фінальний – на загальнодержавному рівні.

Відбувся обласний етап конкурсу ім. П. Яцика

У цьому навчальному році 9 листопада конкурс стартував уже втринадцяте. У першому і другому етапах взяло участь 74 430 учнів області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x