На Черкащині завершили посадку лісу

На Черкащині завершили посадку лісу

Лісівники Черкащини завершили роботи зі створення лісових культур – планові обсяги виконали всі лісогосподарські підприємства.

Рання весна та сприятливі погодні умови дозволили рано почати цьогорічну лісокультурну кампанію. Цієї весни плани з посадки лісу були виконані на початку квітня. Загалом в державному лісовому фонді створено лісових культур на площі в 1030 гектарів (при річному плані – 1018 га).

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За словами головного спеціаліста відділу лісового та мисливського господарства управління Анатолія Левицького, всі лісгоспи досить оперативно, в стислі, найбільш оптимальні терміни провели роботи з відновлення та створення лісів. Лідерами серед підприємств є Черкаський, Смілянський, Уманський лісгоспи, якими було посаджено 288 га, 127 га, 118 га лісових культур відповідно.

– В минулому році для потреб весняної лісокультурної кампанії заготовлено 57 тонн лісового насіння та вирощено 10 мільйонів сіянців, тож посадковим та посівним матеріалом обійшлися своїм, – зазначив Анатолій Левицький. – Традиційно основними лісоутворюючими породами для області є сосна звичайна та дуб звичайний, хоча висаджувалися й інші – дуб червоний, горіх чорний, липа дрібнолиста. Крім того, буде створено 15,7 га плантацій новорічних ялинок.

Роботи на лісових розсадниках з посіву основних порід в області тривають. Станом на сьогодні вже засіяно майже 3 гектари, при плані в 11,8 гектарів. Враховуючи зміну кліматичних умов, на цей рік заплановано продовжити роботу із забезпечення лісових розсадників системою крапельного зрошування, переважно тих, де вирощуються соснові сіянці.

Активно проходять в усіх лісгоспах області еколого-просвітницькі заходи з посадки лісу в рамках всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». В них вже взяли участь більше 2-х тисяч осіб – учнівська та студентська молодь, представники громадськості, місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, засобів масової інформації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x