У черкаських спортсменів хочуть відібрати тренувальну базу на Дніпрі?

Веслування в Черкасах під загрозою. Єдина спеціалізована школа з водного виду спорту може зникнути, бо владці вирішили об’єднати її з іншим спортивним закладом. А це фактично позбавляє веслувальників тренувальної бази на березі Дніпра. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті vikka.ua.

Ні дня без тренувань. І так вже майже два роки. Саме стільки Назар навчається у школі веслування. Заради великої води юнак переїхав із Сміли до Черкас. Каже, що кращого місця для тренувань, ніж у Черкасах, не бачив ніде.

Назар, веслувальник: «У нас тут канал тисячу метрів зроблений. Куди йти? На Митницю – там немає навіть тисячі. Їхать у Дахновку – там ширина двадцять метрів і що ми там? Ми цього там не зможемо реалізувати. У нас тут свій залив».

Нині можливість тренуватися на великій воді для Назара, як і решти двохсот веслувальників, під загрозою. Бо профільне управління вирішило об’єднати їхню школу з іншим спортивним закладом. А це, кажуть веслярі, може позбавити їх єдиної тренувальної бази на воді.

Віктор Шевченко, заступник директора ДЮСШ із веслування: «Це відволікає ресурси школи, якщо школи об’єднуються. Тоді розпорошуються всі кошти, людські ресурси. Комусь сподобалася наша територія і хтось поклав око».

У цій школі веслування у свій час виховали першого олімпійського чемпіона області Андрія Хіміча. Її учні й сьогодні, як каже тренер Павло Кучер, серед лідерів не лише в країні, але й світі.

Павло Кучер, тренер: «Земля виділялася завдяки заслугам школи.13:08-13:14 Зміна профілю школи веде до зімни ставлення до цієї земельної ділянки. Тому це можна порівняти лише з рейдерським захватом».

Занепокоєні можливим об’єднанням й у спортивній профспілці міста. Кажуть: для цього немає ніяких підстав. Натомість наслідки можуть бути фатальними.

Тетяна Яровенко, голова профспілкового комітету ДЮСШ та спортивних споруд: «По суті це не об’єднання двох шкіл, це ліквідація одної з них. Перестане існувати ДЮСШ з веслування. Це спеціалізована школа. У нас їх всього дві. Необхідно буде переформулювати всі документи, тобто школа абсолютно втратить базу».

У профільному управлінні заспокоюють, мовляв, причин для хвилювання немає. Реорганізація спортивних шкіл – в компетенції лише міської ради. А таке об’єднання – то лише пропозиція. Примусово робити його ніхто не буде. Тим паче, без згоди тренерів та керівників шкіл.

Олександр Гаврилов, начальник відділу фізкультури та спорту ЧМР: «Шукаються різні варіанти можливих укрупнень спортивних шкіл. Ніяких попередніх дій не буде, поки ми не переговоримо з кожним колективом ДЮСШ щодо вирішення цього питання. Я сам прибічник того, щоб ця школа лишилася в статусі водних видів спорту».

Проте такі запевняння владців спортсменів не заспокоюють. Адже від рішення посадовців залежить не лише доля школи, а й їхнє спортивне майбутнє.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x