Новим радником Юрія Ткаченка став луганчанин

Новим радником Юрія Ткаченка став луганчанин

Голову Черкаської облдержадміністрації з питань медицини віднині радить нова людина в Черкасах. Це – Михайло Лобас. За фахом він – лікар-хірург. Також закінчив Міжнародний інститут бізнесу, здобувши ступінь MBA. Працював, зокрема, в Державному експертному центрі, Українському медичному центрі сертифікації МОЗ України, у фармацевтичному бізнесі. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Новий радник уже поспілкувався із членами Громадської ради при ОДА, а також іншими активістами. Це сталося під час неформальної зустрічі.

Михайло Лобас родом із Луганська. Багато років прожив у Донецьку. За його словами, пишається, що зі Сходу, бо це теж Україна.

– Я з родини лікарів,– розповідає Михайло Лобас. – Не був у жодній партії. Зате маю чималий досвід і напрацьовані контакти, які, вважаю, допоможуть у цій роботі. Погодився на неї, бо це цікаво, плюс самореалізація. Але найголовніше – мені імпонує позиція голови Черкаської ОДА щодо медичних питань. Він справді має реальне бажання змінити ситуацію.

Активісти поцікавилися в Михайла Лобаса, як він хоче боротися з корупцією в медицині. Він відповів, що це – завдання правоохоронців. Владцям же треба створити такі умови, щоб унеможливити корупцію надалі. І на це, як каже радник обласного керманича, спрямовані, зокрема, реформи від нового міністра охорони здоров\’я.

– Зараз же на місцях треба виявляти корупційні схеми, а також навчитися ефективніше використовувати бюджетні кошти, – переконаний голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Мені часто кажуть у департаменті охорони здоров\’я, що бракує медичної субвенції. Але досі ніхто системно не аналізував навіть мережу наших закладів, їхні підходи до роботи. І тут нам треба допомога громадськості.

Тепер новий радник вивчає ситуацію в медичній галузі області. Про результати пообіцяв поінформувати громадськість.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x