У черкаських лісах – вже пожежонебезпечний період

У черкаських лісах – вже пожежонебезпечний період

Цього року пожежонебезпечний період в лісах області розпочався в березні. Під час нього для лісівників найважливішими пріоритетами є недопущення пожеж в лісових масивах, а у випадку їхнього виникнення – вчасна локалізація.

Протягом минулого тижня проведено кілька спільних рейдів лісівників та працівників ДСНС України в Черкаській області, на виконання плану заходів щодо запобігання виникненню лісових пожеж та дотримання вимог правил пожежної безпеки в лісах області на 2014-2016 роки, затвердженого Розпорядженням Черкаської обласної державної адміністрації №72 від 1 квітня 2014р. Головна мета заходу – оглянути та перевірити стан готовності лісгоспів до пожежонебезпечного періоду.
У черкаських лісах – вже пожежонебезпечний період
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
В ході рейдів спеціалістами були оглянуті лісопожежні станції та пункти зосередження інвентарю, пожежні автомобілі, телевізійні системи спостереження та інші технічні засоби, які є необхідними для ефективної організації роботи з гасіння лісових пожеж. Крім того, була звернута увага на облаштування мінералізованих смуг, перекриття позапланових доріг, встановлення наглядної агітації (аншлагів, панно, плакатів) на протипожежну тематику.
Загалом перевіркою відзначено достатній рівень підприємств в питаннях готовності до пожежонебезпечного періоду та виконання планових протипожежних заходів. Станом на сьогодні існує чітка координація дій лісової охорони, налагоджена співпраця та взаєморозуміння з підрозділами ДСНС, МВС, ДАЇ в області.
У черкаських лісах – вже пожежонебезпечний період
Наразі робота лісівників зі здійснення профілактичних протипожежних заходів триває: продовжується створення мінералізованих смуг та догляд за існуючими, облаштовуються рекреаційні пункти, ведеться роз’яснювальна робота з населенням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x