Питання Митного Союзу в Москві не розглядатимуть

Питання Митного Союзу в Москві не розглядатимуть

У Москві 17 грудня Україна підпише низку угод, які дозволять розвинути вітчизняну промисловість. Як повідомив прем’єр-міністр Микола Азаров, серед документів, які готуються до підписання, насамперед, дорожня карта щодо усунення розбіжностей між Україною й Росією в питаннях торгівлі. Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Другий великий комплекс документів пов’язаний з регулюванням відносин у газовій сфері. Як очікується, після зустрічі Президентів Януковича й Путіна, Україна вперше за 3,5 роки отримає справедливу європейську ціну на газ. Реально можуть бути переглянуті кабальні угоди, укладені Ю.Тимошенко 2009 року.

– Ми не просили для себе ніяких знижок, ми говоримо тільки про європейські ціни, про європейські принципи в підходах до ціноутворення, і я сподіваюся, що це питання буде остаточно вирішено на цій зустрічі, – зазначив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр також вніс ясність у питання взаємовідносин з Митним союзом, яке останнім часом хвилює експертів та громадськість. Зокрема, напередодні візиту поширювалася інформація, нібито в Москві можуть бути підписані певні документи, які стануть основою для подальшого вступу України до Митного союзу.

– Треба, щоб наші глядачі реально уявляли собі механізми підписання міждержавних документів. Всі ці документи проходять через розгляд Уряду. У тих документах, які зараз прийняті й направлені на розгляд міждержкомісії, немає жодного документа, який навіть побічно мав би відношення до Митного союзу, – підкреслив прем’єр-міністр. – Ми вже визначилися, наш шлях – європейської інтеграції. Ми цього не приховуємо від наших партнерів. Тому на рівні міждержавної комісії питання, пов’язані з Митним союзом обговорюватися не будуть. Тому, що ці питання не обговорювалися на рівні наших двох урядів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x