На Маньківщині переймалися легалізацією виплати заробітної плати

На Маньківщині переймалися легалізацією виплати заробітної плати

9 квітня голова Маньківської районної державної адміністрації Ігор Віштак, за участю керівників відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників відповідних служб району, провів засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.

На порядок денний було винесено питання звітності суб’єктів господарювання, у яких наявні порушення щодо легалізації найманої праці та виплачується заробітна плата нижче мінімального розміру.

Доповідаючи із зазначеного питання заступник голови комісії з реорганізації Тальнівської ОДПІ, заступник начальника – начальник Маньківського відділення Тальнівської об’єднаної державної податкової інспекції Тетяна Богдан інформувала про наявні порушення законодавства з використання не легалізованої найманої праці та виплати заробітної плати менше мінімального розміру щодо кожного приватного підприємця, які були запрошені для діалогу з владою.

Як виявилося переважна більшість осіб, які займаються підприємницькою діяльністю погано володіють основами законодавства у сфері трудових відносин. У ході засідання вони отримали роз’яснення та консультації з приводу своїх подальших дій на шляху до легалізації найманої праці та підвищення заробітної плати своїх працівників.

Підсумовуючи роботу засідання голова райдержадміністрації зазначив, що членам районної робочої групи необхідно в межах повноважень впливати на роботодавців-порушників з метою поліпшення їх співпраці з владою.

За результатами роботи комісії керівникам служб дано відповідні доручення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x