На Уманщину передали «Прапор Доброчинності»

На Уманщину передали «Прапор Доброчинності»

10 квітня «Прапор Доброчинності» від своїх колег із Смілянської спеціалізованої школи №5 отримали учні Дмитрушківської школи. Слова підтримки та любові воїнам, волонтерам, тематичний флешмоб, посаджена калина та голуби Миру – саме таким яскравим дійством пройшов захід із передачі прапора на Уманщині.

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

В актовому залі гості із Смілянщини передали «Прапор Доброчинності» учнівському самоврядуванню Дмитрушківської школи. Дана школа не випадково стала місцем зустрічі, адже учні школи, їх батьки, лідери учнівського самоврядування та громадськість села зробили багато добрих справ: долучилися до допомоги українським солдатам на Сході України, ставши ініціаторами багатьох акцій, перерахували кошти на надання допомоги двом бійцям із села (2500 гривень), виготовляли сувеніри, листівки, малюнки, збирали теплий одяг та відправляли продукти харчування нашим захисникам. Але особливої уваги заслуговує їх активна підтримка учнів Євгенівської ЗОШ І-ІІІ ст., що на Донеччині. Для них вони зробили чимало: надсилали канцелярські набори, писали листи з бажаннями миру та єдності нашої Батьківщини, а ті в свою чергу, запрошували їх у гості. Тож, цілком заслужено, що проект «Прапор Доброчинності» завітав сьогодні саме на Уманщину в село Дмитрушки.

«Учні Дмитрушківської школи є взірцем для багатьох своїх однолітків. Займаючись активно волонтерською діяльністю, вони не тільки роблять великий внесок у загальну допомогу нашим землякам, але й подають неабиякий приклад усім оточуючим. Прийняти «Прапор Доброчинності» заслуговує будь-яка школа Уманського району, яка відзначилася великою кількістю добрих справ. Особливо зараз, коли не можливо залишатися байдужими до подій, що формують наше сьогодення та творять майбутнє. У всі часи майбутнє нашої країни було, насамперед, в руках молоді, тож сьогодні, як ніколи, майбутнє Батьківщини пов’язане із молодим поколінням, і від того, наскільки щиро ви любитимете Україну, залежатимете її доля, – сказала начальник відділу освіти Олена Мельничук. – Дякую усім вам, шановні учні, за організацію волонтерського руху та за усі добрі справи. Я щиро вірю, що доброчинні справи і надалі надихатимуть вас творити добро, не втрачати палкого бажання допомогти та підтримати наших земляків. Вітаю усіх Вас зі світлим Святом Великодня та бажаю вам Миру та злагоди, здоров’я та добробуту».

Крім того, на заході неодноразово лунали слова подяки усім ініціаторам проведення акції «Місія доброчинності», яка бере свій початок ще у листопаді 2014 року.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять воїнів, що загинули на Сході України, захищаючи її єдність. Директор Дмитрушківської школи Ніна Мовчан висловила упевненість в тому, що учні і надалі робитимуть добрі справи і цим підтверджуватимуть право носити звання володарів «Прапора Доброчинності», адже всі школярі з Уманщини разом роблять значний вклад у доброчинність.

По закінченню заходу, першокласники роздали усім гостям та запрошеним голубів Миру, після чого всі були запрошені посадити калину – «Дерево Миру».

«Прапор Доброчинності» перебуватиме на Уманщині до 14 квітня, після чого його передадуть одній із шкіл Монастирищенського району.

Нагадаємо,у жовтні 2014 року, за ініціативи голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка та голови обласної ради Валентини Коваленко на Черкащині стартував проект «Прапор Доброчинності», який об’єднує всіх небайдужих до подій в Україні. Ось уже більше 6 місяців прапор «подорожує» школами Черкаської області, і звичайно, не став винятком і наш Уманський район. Учні, батьки, педагоги багатьох шкіл області активно долучаються до волонтерських акцій, благодійних заходів, які утверджують принципи загальнолюдської моралі, наближають мир і підтримують вогник надії у воїнів – захисників суверенності і цілісності України. Активну позицію в цьому напрямку займають й школярі з Уманського району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x