Понад 15 тис чорнобильців Черкащини лікувалися стаціонарно

Понад 15 тис чорнобильців Черкащини лікувалися  стаціонарно

Окрім цього, з числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, протягом 11 місяців 2013 року 827 осіб зубопротезовано на суму 585,8 тис. грн. Забезпечені слуховими апаратами 12 осіб на суму16,2 тис. грн. Також цим категоріям людей поставлено за кошти місцевого та державного бюджету 12 електрокардіостимуляторів на суму 82,1 тис грн, а 20 осіб забезпечено ендопротезами кульшового та колінного суглобів. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

– Соціальний захист людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи є невід’ємною частиною соціальної політики нашої держави, зокрема Черкаської обласної державної адміністрації. Тому одним із головних завдань обласного Департаменту охорони здоров’я – медичний захист цих категорій людей, – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Брожик з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. – Станом на 01.10.2013 на диспансерному обліку в закладах охорони здоров’я області перебуває 100 779 осіб, віднесених до категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, Стаціонарна медична допомога їм надається усіма лікувально-профілактичними закладами області стаціонарного типу. Зокрема, за дев’ять місяців 2013 року в цих закладах проліковано стаціонарно 15 461 особа, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них – 1 722 учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Також, за словами директора Департаменту, що не менш важливо, в умовах амбулаторно-поліклінічного лікування медикаментозне забезпечення осіб, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, здійснюється за рахунок бюджетних коштів. Зокрема, щороку протягом першого кварталу лікувально-профілактичні заклади області проводять медичні комплексні профілактичні огляди постраждалого населення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x