Хвороба трудоголіків

Хвороба трудоголіків

«Синдром менеджера» – цей термін належить зовсім не до сфери людського успіху, а позначає захворювання, яке ще називають «синдромом емоційного згорання». І хоча лікарі визначають синдром менеджера здебільшого як захворювання психологічного характеру, цю вельми неприємну хворобу супроводжують і соматичні (тілесні) прояви.

Що таке синдром «менеджера»?
Основні його прояви:
• психологічний злам;
• виснаження, що є наслідком хронічного (тривалого) стресу.

Назва «синдром менеджера» утворилася через те, що керівні працівники з їхнім високим рівнем відповідальності, постійною завантаженістю і невмінням розслаблятися першими потрапляють під удар, показуючи класичну картину цього синдрому. Але це не означає, що синдром менеджера не може зустрічатися у працівників будь-якої іншої ланки або в тих, хто працює на себе (приватних підприємців, фрілансерів і т. д.). Усі трудоголіки, які змушені підтримувати високий темп життя, відповідати за те, що для них дійсно важливо, і покладатися виключно на себе, перебувають у групі ризику і обґрунтовано можуть побоюватися виникнення цього захворювання.
Наші предки працювали «на землі» до знемоги і не відчували тієї втоми, яка притаманна сьогодні багатьом менеджерам. Чому? Цьому сприяє цивілізація, яка дала можливість трудоголікам працювати до ранку (електрика), втілювати свої ідеї в життя цілодобово (Інтернет), відзначати вдалу операцію без ліку часу (казино, бари і ресторани) та забезпечила інші «принади», які здоров’ю тільки шкодять. Уже відчуваєте безмежну втому, недосипання і постійну дратівливість? Це привід задуматися!

Симптоми «синдрому менеджера»:
• хронічна втома, від якої не рятує ні повноцінний сон, ні
навіть відпустка;
• прояви депресії – дратівливість, втрата мети, неуважність, апатія;
• імунні порушення – схильність до застудних захворювань;
• порушення обміну речовин;
• дистонія;
• гіпертонія;
• розлади здоров’я, пов’язані з судинами і кровообігом.
На чоловіків «синдром менеджера» діє гірше, ніж на жінок. Тривалий стрес у них здатний знизити рівень тестостерону до небезпечно низької позначки. Крім того, до групи ризику належать чоловіки віком понад тридцять п’ять років і до п’ятидесяти, які мають свій бізнес або працюють на кількох роботах, чи обіймають керівні посади, для яких почуття обов’язку і досягнення мети є визначальними цінностями в житті.

Синдром допоможе побороти правильний режим дня

Тому, хто страждає «синдромом менеджера», варто змінити світогляд та переглянути своє ставлення до роботи.
Дванадцятигодинний робочий день доведеться змінити на нормальний – восьмигодинний. Причому навіть тим, хто не може прожити ні години без роботи. Як стверджують психологи, при синдромі менеджера критичне ставлення до роботи помітно знижується, і хворий трудоголік не завжди здатен відрізнити дійсно важливі моменти від другорядних – таких, із якими можуть упоратися підлеглі або які можна відкласти. Правильний розподіл робочого навантаження допоможе вивільнити годинник для обов’язкового відпочинку, а тим, хто не може змінити своє ставлення до роботи і здоров’я, доведеться скористатися допомогою психолога. Режим дня теж доведеться серйозно переглянути, знайти в ньому час для нормального сну і повноцінних фізичних навантажень. Ліфт рекомендується замінити ходінням по сходах, а громадський або особистий транспорт – пішими прогулянками, додавши обов’язкову зарядку або відвідування спортивних секцій не рідше, ніж двічі на тиждень.

Звичний раціон трудоголіка – нескінченні чашки кави або міцного чаю, пачка цигарок на обід і вечірній алкоголь, який замінює нормальне розслаблення, – також доведеться змінити на більш здоровий: якомога менше напоїв, які стимулюють і без того засмучену нервову систему, менше холестерину і «нездорових» продуктів: фаст-фуду, копченостей, консервів. Замість них – більше овочів і фруктів, риби, нежирної птиці, всього, що легко засвоюється і не перевантажує організм. І тоді синдром менеджера відступить.

Коментар лікаря

Валентин Гайдай, психотерапевт вищої категорії Першої Черкаської міської лікарні:

– Синдром менеджера ще називають синдромом вигорання.
Це хвороба, коли людина просто «згорає» на роботі. Причину такої поведінки варто шукати ще в ранньому віці. Дуже значний вплив має виховання, особливо розвинене з дитинства відчуття відповідальності. Жорстке виховання створює в уяві оманливе відчуття постійної провини та обов’язку. Така людина боїться давати собі відпочити, бо вважає, що знаходиться в постійному боргу перед батьками, своїми дітьми та іншими близькими людьми. Це примушує її працювати надміру, що з часом психологічно ламає.

Сучасні економічні негаразди змушують задумуватися, як прогодувати свою сім’ю, і тому кожен із нас намагається виконувати якомога більше роботи, але натомість отримуємо гіпертонію і безсоння. Самоспалювання небезпечне тим, що людина навіть не підозрює, коли заганяє себе у глухий кут.
Щоб уникати таких хвороб, як синдром менеджера та йому подібних, у першу чергу треба займатися спортом. Дуже корисні для організму біг або швидка ходьба. Людині, яка раніше ніколи не бігала, краще просто ходити швидкими темпами, бо, якщо раптово почати бігати, можна отримати серцеву недостатність. Протягом тижня необхідно проходити не менше 50 км.
Не останню роль відіграє мікроклімат родини. Здорова атмо­сфера вдома допоможе зняти напругу після роботи й переключити увагу на інші приємні моменти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x